En anledning att återvända till EnskedeÅtminstonde lite då och då, är fina, fina Gamla Enskede Bageri. En av de bra sakerna med att bo i Sandsborg var just denna. Tidigare hade dom sitt bageri i en liten lokal precis vid T-banan. Där immade fönstrena igen och öppnade man dörren möttes man av värme och doften av nybakad bröd och kanelbullar. På julen var det extra mysigt att ha bageriet runt knuten då dom alltid spelade fin gammal knastrig julmusik och bjöd på den där genuina julstämningen som man är ute efter.

Nu har dom flyttat till en större lokal och har i och med det plats för en fikadel. Jag älskar det! Var där och mös för någon månad sedan innan jobbet. Och känslan blir att man vill flytta in. Ska vi åka dit nån dag och långfika?


Jackpot... mattan är vår! Vann just budgivningen. Nervigt! Hoppas nu den är lika fin i verkligheten som på bild och att den inte luktar apa eller nåt.
Steg i rätt riktningDen första tiden såg vi mest ut så här. Vi målade och målade. Overallerna var varma och täta men rätt sköna att dra på sig en kulen morgon när man lämnade bädden för att pensla.Här går finalflytten av stapeln. Till sist. Det hyllade shurgardförrådet töms.

Och här ser vi hur den fd garderobväggen (där kläderna på bilden ligger direkt på golvet)  håller på att övergå till en arbetshörna. Hyllorna ovanför sitter efter ett par tradiga vändor äntligen fast i väggen.När man packar upp flyttlådor hittar man gamla gobitar. Trots att denna gått av i någon hårdhänt lek kan jag inte slänga den. En raritet! Men A tycker den är lite otäck.Hur skönt det var denna kväll är svårt att beskriva. A hade ordnat iordning soffhörnan och garderoberna var färdigmonterade. Vi kunde bjuda över vänner! Och pusta ut en stund...Nu fortsätter arbetet men nu utan den hopplösa känslan av att ingenting blir klart. Och my god vad jag gillar vårt nya hem!
Höst på gården


höst1

Var skönt att vakna i morse och upptäcka att det inte var lika mörkt och svårt som veckans första morgnar, att masa sig upp. Regnet hänger inte i luften idag! Eller?
The matta


Hittade en så fin matta, vilka härliga färger! Undrar om A också diggar den och om man kanske ska buda lite smått på Lauritz?
Bilden är lånad på http://lauritz.comGarderober - check


Underbart!

1. Internet! Eller egentligen inte. Vi fulsurfar lite på en öppen lina som antagligen tillhör någon i huset i väntan på att vi ska komma iordning med sladdarna i vår egen boning. Men detta betyder att jag nu kan avlägga rapporter hemifrån - skönt!

2. Efter timmar av både positiv jobbanda samt frustrerad och irriterad stämning och en hel del fula ord så är garderoberna from hell äntligen uppmonterade. Det har varit vidrigt emellanåt faktiskt. Toppen kom i eftermiddags när vi på alldeles för tomma magar skulle upp med de höga dörrarna på garderoberna. Riktigt elaka gångjärn som man har att göra med i den fasen. Till råga på allt hade det tidigare visat sig att  de 20 korgarna jag monterat upp satt i vägen för gångjärnen så det var bara att montera ner skiten för att sedan montera upp den igen. Klantigt, jag vet. Man lär sig av sina misstag. (eller minns jag detta när jag monterar min nästa garderob - nej)Här är dom nu iallafall på plats och medan A är ute med sina vänner och rullar hatt så väljer jag att sitta och kolla på vårt färdiga projekt. Dessutom har A hittat tv-sladden så jag ska kolla om nån sen film kanske rullat igång precis och det känns så otroligt lyxigt då dessutom soffhörnan nu är intakt.

Trevlig lördagskväll på er!


Regning torsdag


Jag är jättedålig på att uppdatera nu. Men det händer för lite spännande saker att skriva om just nu. Det är bara jobb och efter det är det skruva garderober, typ. Jag väntar bara på att det ska bli klart så att jag kan rapportera från min dator i hemmet men det hela har en tendens att dra ut på tiden.

Garderober spikar vi typ en om dagen. Dom går snabbt (speciellt nu när vi fått in snitsen) men jag kommer hem så sent att vi inte kan hålla på så länge. Och garderoberna är 240 cm långa så det går heller ej för A att fixa själv.

Internet är på gång men det saknas en lång lång sladd vad jag förstår. Sladd till tv har vi inte heller.

Vi har också fått inse hur överjobbigt det kan va att skruva och borra fast saker med tyngd i gamla väggar. Men nu är bokhyllorna uppe med hjälp av slagborr, superlånga stora skruvar samt PL400 - lim. Tydligen ok tom med snickare att limma lite, om man använder dunderlim.

Nu ska jag åka til Ikea och komplettera garderobsmonstret med ett par lådor.

Mors


Fina små tonåringar


Nu för tiden brukar jag mest tycka att tonåren känns jobbiga. Att det är så mycket som är förknippat med ångest runt den tiden. Jag hade väl själv en helt ok tonårsperiod, men ändå, det var så mycket som man tyckte var pinsamt, jobbigt och ledsamt också. Olyckliga kärlekar eller långtråkiga franskalektioner. Usa-sockor och utegympa. Jättebindor att smussla med i skolskåpet.

Jag oftast tacksam att det är en period man är klar med när jag ser fjortisar strutta runt på stan med väldigt mycket puder, väldigt mycket stort hår och väldigt höga klackar att rangla runt på. Men så idag, ja alldeles nyss, så kom det in två stycken tonårstjejer i butiken. Söta men också väldigt mycket 14 liksom.

En av dom sa "Dom spelar alltid Michael Jackson här inne"

"Ja det är jag... jag gillar honom och har lite dålig fantasi och så slutar det alltid med att det blir Michael" sa jag.

"Ja men det  e bra!" säger den ena tjejen

"Ja, men du skulle kunna köra till exempel Mando Diao också... eller Joshua Radin"

"Det vet jag inte vem det" sa jag och kände mig gammal. "Men jag kan kolla här på Spotify"

Sagt och gjort. Och så började en vemodig fin låt. Den ena tjejens favoritlåt.

"Tyckte du om den?" frågade hon efter en stund

"Ja den var jättefin, tack för tipset" sa jag och kände värme i hjärtetrakten.

"Hej då, ha det så bra" sa tjejerna när dom gick. Och det räckte för mig för att tycka att dom var de raraste av sitt slag.

Fina små tonårstjejer! Nu står jag kvar här och lyssnar på Joshua Radin genom ett tonårshjärts-filter och det känns så fint så fint...


Flytten har gått


Nyss var det nymålat och det såg ut så härSedan flyttade vi in och kaoset var ett faktum igenMiljarrrder flyttlådor ska nu packas upp. Började lite smått med köket i morse. Ungefär 10 lådor kök och begränsat med utrymme. Det luktar grovrensing... Skönt med helg nu så att vi kan fixa iordning!
En fin present


Presenter är ju väldigt roligt att få. Och i helgen fick jag en av fina Annemo som är en mästare på att hitta rätt don till rätt person. Hon hade snappat upp min obsession för marrakech-golven och överraskade med dessa små ljuvliga dörrknoppar. Passar fint ihop med det kommande badrumsgolvet. Frågan är var de ska få sitta?Tack Annemonen att du tänkte på mig!


Måndag igen


... och jag önskar just nu att helgen varade lite längre. Vill bara färdigställa hemmet å det på momangen!

I helgen har vi gett oss på vardagsrummet. Kan säga att det där målet jag hade att det skulle bli klart till måndagen gick inte att hålla på långa vägar. Det visade sig när vi tvättade väggarna att tapeten lossnade lätt och jag började dra i ett hörn. Och sedan var det ju bara att dra bort tapeterna runtom i hela rummet. Tror A tyckte det var jobbigare än han visade när jag satte igång med det projektet. Men han hjälpte till och sedan fick vi åka och handla grundfärg att måla med innan riktiga färgen ska upp. Den räckte nätt och jämnt. I morse satte jag igång att spackla tapetränder (har blivit besatt av att göra dom så osynliga som möjligt) Hela tapeten följde nämligen inte med när jag drog i den utan halva lagret är kvar mestadels. Hur bra den spacklingen blev får vi se när vi målar nästa lager ikväll. Jag håller tummarna för att det ska bli bra. Tycker själv att jag börjar bli proffs på spackling, men det vet man ju inte med säkerhet förrän man målat också...

Sovrummet är iallafall klart nu. Ja vi har inte några mer möbler än en säng men igår handlade vi iallafall en rullgardin så att vi slipper klistra upp papper på fönstrena när vi ska sova. Men jag saknar garderober och datahörnan som komma skall. Längtar efter våra möbler! Vi hoppas trots allt kunna flytta in på riktigt på fredag!

Jag gör inget annat än jobbar / målar / spacklar just nu så något annat än renoveringssnack lär det dröja innan ni får ta del av på LillBarbro. Hopaps ni har överseende eller kanske till och med diggar det.

Kramar!
Finaste fuskpälsen


Har haft en så bra morgon.

Åkte i ottan till lägenheten för att måla och spackla och förbereda så att A sedan kan ta över ochh rolla väggarna när han slutar jobbet. Här jobbar vi effektivt! Hann med råge och åkte till HM för att se om de fått in en fuskpäls jag sett i en tidning och som jag luskat ut ska komma in denna vecka. Det hade dom! Och jag som alltid varit lite svag för stora Carrie-pälsar blev så lycklig. Den är perfekt!Åååh äntligen kan jag fluffa runt på stan igen men denna gång i en fuskis vilket känns mycket bra. Bra start på en solig höst-torsdag. Nu är det bara helg som fattas...
Prognos


Tjena mittbena

Först vill jag tacka er alla att ni engagerar er i våra val av golv och färg och allt. Roligt att läsa era åsikter. Jag drömmer om golv på nätterna. Jag vaknar klockan sex på morgonen och ser ett trägolv på näthinnan. Jag andas golv. Jag är golv.

Det blev grålut. Det blev fint. Men inte riktigt som vi tänkt oss. Blir det någonsin det? Lite kallare ton än provet vilket jag både gillar och stör mig lite på. Plus att lutfärgen var lite mer täckande än vad jag trott. Men men, om man ser på helheten blir lägenheten väldigt trevlig. Golvet är nu klart och vi ska sätta igång och spackla och sedan måla tak och väggar. Efter det ska vi köpa lister och snickra lite. Vi hoppas och tror att vi ska vara klara efter denna helg och då hoppas vi såklart att vi kan flytta in ordentligt veckan efter. Hoppas hoppas hoppas!

I morse dumpade vi lite målargrejer i lägenheten och jag försökte fota golvet så jag kunde lägga upp en bild här men det blev halvdassig kvalitet. Men ändå, här kan ni ana hur det blev:
Nya golvet


Just nu är det bara flytt renovering flytt renovering. Och jag har knappt tillgång till dator så LillBarbro hamnar lite i skuggan. Men iallafall, detta har hänt:

Dag 1 revs golven och det konstaterades av Valentin som "Inga Problem" egentligen heter att golvet var i för dåligt skick för att räddas. Det var jobbigt då golvet som kommit fram såg jättefint ut på de bitar som var hela. Man bestämde att det skulle läggas in nytt furugolv som ska lutas.Idag är nästan hela vardagsrumsgolvet lagt. Sedan ska även hall och kök läggas för där fanns inget trägolv under plastmattorna. Nu är vi lite rädda att det ska se för nytt ut. Golvet på bilderna ska slipas och sedan lutas. Vi hade tänkt vitlut men jag "lutar" lite åt grålut för att få det att kännas mer gediget och gammalt. Vad tror ni? Valentin har lovat att ta fram ett prov på en blanding av grå och vit lut som vi ska få se i morrn.

Den grå nyansen går lite åt trätrallhållet om ni hajjar, medan den vita blir lite mer mjölkig men får bort det gula i furun. Har ni några tankar om detta?
Här är gården som är höstig och fin nu. Jag kan ej ladda in bilder från kameran nu så det blir lite dassiga mobilbilder så länge, det får duga.

Kramar!


RSS 2.0