Skor till salu!


Nu när det snart är dags att bli sambo är det hög tid att rensa ut i bohaget. Jag har startat upp med att sälja en del av min skogarderob. Många finingar som jag egentligen tycker om. Men klyschan KILL YOUR DARLINGS är för närvarande mitt mantra och nu ryker dom. Kolla här och tipsa en vän:

http://modette.se/LillBarbro och sedan kollar du under "annonser"


Midsommar


Vilken skön ö vi var på! Och framför allt - vilket skönt hus! Kolla!



Emma och Marcus har hyrt detta lilla lyxparadis till sommarstuga under sommaren. Vi fick vara med och dela idyllen. Och vilken fin helg det blev. Banana hade med sig amerikanska gäster som fick testa sill för första gången. Dom var inte överförtjusta i just sillen men det mesta andra tyckte de var amazing.

Jag och A stannade hela helgen. Det blev mycket av sol, fiske, mat, four kings, fästingar, rosé, myggbett. Men kanske viktigast av allt var att få ta del av detta dödslyft. Extra spännande i ett glashus förstås.



Jag tog mitt första dopp för sässongen trots att termometern visade på ynka 15 grader. Friskt! Nu är jag hemma i verkligheten igen. Förgrymmad på hala mäklare. Tvi vale.




Spridda tankar


Hello Hey

Livet känns lite rörigt men trevligt just nu. Sover för lite bara. Och i morrn ska vi upp i ottan och ta skärgårdsbåt. Det är en lite smårysligt tanke att klockan halvåtta på morgonen slåss med andra midsommarsugna människor om platserna på båten ut till Skärgården. Jag tänker mig att det ska vara ungefär som när vi köade till Grunge-konserter på tidigt 90-tal. Kaos egoncentri. Blir spännande i morrn att se hur det slutar.

Väl ute i Skärgården kommer det dock bli underbart. Inget väder kan knäcka mig nu. Det här ska bli en underbar midsommarhelg och därmed basta.

Jag känner mig lurad av en nonchig mäklare. Torrare människa får man leta efter! Han har trots att jag skrivit upp mig på intresselistan inte ringt en enda gång. Skickade visserligen inkommande bud men skrev sen "de som inte visat intresse nu stryks från listan". Jag smsa tillbaka och skrev att vi var intresserade än men kolalde med bankerna lite och fick några sms till. Sen blev det tyst. Så jag smsa och undrade hur läget var. "Den är såld" fick jag som svar. Kan han ringa runt först? Mongo! Jag ville ha hans lägenhet! Även fast vi borde sälja A:s först...

Kolla på den här. Och se potensialen.

Ny favvolåt: The girl and the robot med Robyn och Röyksopp. Med en oemotståndlig melodislinga. Mums!

Trevlig midsommar nu!

Alla vi som försökt göra oss en redig peng på ett så billigt trick som sommaren (Part 3)

Tidigare har jag bjudit på Friends in need´s "Alla vi" samt Thomas Ledins "En dag på stranden". Tredje låten ut i min serie måste bara bli denna:


Två förortskillar som lyssnat kraftigt mycket på Just D i sina tonårsrum har just vuxit upp, flyttat hemifrån och börjat se sig omkring i världen. De har inte fyllt 25 än och världen ligger öppen för dom. Det finns inga begränsingar. Dom kan göra vad helst dom vill, resonerar de där de sitter och dricker öl på Balders i Sollentuna våren 1999. Som t.ex starta ett rap-band och kalla bandet Balsam Boys. Och jag blir inte förvånad nu när jag sitter och gör min research och finner att killarna varit så pass tokroliga att de tidigare medverkat i Tv4:s "På rymmen".

 

"Om du låter som Dr C så kör jag Pedda P" säger den ena till den andra.

 

Och visst kan dom härma sina idoler. Men fyndiga och intelligenta texter förblir Just D:s grej för där har våra killar inte riktigt nått ända fram. När dom dessutom väljer en mycket cheezy refräng samt en riktigt pinsam video så vill jag bara kräkas. Och skälla ut pöbeln som ändå diggat detta. Som vanligt kan du följa med i texten som du hittar under videon:

 

 



Äntligen står man åter där på stranden
Utan strumpor och skor barfota i sanden
Det är knappt man tror det man gör det man borde
Allt det där man annars ångrar att man aldrig gjorde
Man är helt betagen vill ju fånga dagen
Man vill också vara en av alla herrarna i hagen
Och inte som söderman som ångar fram i skutan
Det blir som en signal när han rycker i tutan
Vad är det då jag får skåda?
Blicken den fastnar som skägget i en låda
Satan i gatan - herrejävlar mina gudar
Visste inte att det fanns så många sköna brudar
Var det inte du som sa’re - det är så här man vill ha’re
Man vill inte sitta inne som en gammal notarie
För det är nu det händer det är nu det vänder
Det är dags att inta alla klippor och stränder
Ref:
Här kommer sommaren allt får liv igen
Här kommer sommaren
Den dyker upp som en gammal vän
Här kommer sommaren
Här kommer den sommaren
Visst är det skönt när knopparna brister
Och man får chansen att spela ut sitt fulla register
Det är bara att stå på för nu är himlen blå
Och det finns inte ett moln så långt ögat kan nå
Så man letar fram ett par glassiga glajjer
Och surfar omkring på diverse partajer
Nån säger: ”ta mig härifrån” - man rumlar ut i bersån
Och det är inte för att plocka några bär på strån
Därifrån till bordeauxen för att fylla på depån
Man får inte spilla tid om nu livet är ett lån
Mot nya bravader - det är så man får spader
Av alla chanser till att vara med om amorösa eskapader
Det är sommar nu det är ingen tvekan om saken
Måste vara lilla ida som har dragit i spaken
Så det är dags att släppa alla trista gamla normer
Och hänga på när allt tar nya former
Ref:
Så vi säger ingenting om hur kort den är
Och om av vilken märklig opålitlig sort den är
Men nu är det bara så att man bör ta det man kan få
Och vill man smaka av det goda får man lov att passa på
Ref

Den nya lägenhetsägaren


Jag har önskat lite att den nya tjejen som flyttar in här ska vara en annan version av mig. Låter lite knasigt kanske men liksom, en som kommer uppskatta min fina lägenhet på precis samma sätt som jag har gjort. Jag har ärligt talat lite svårt att förlika mig med att min lägenhet inte är min längre. Men idag hade jag fått ett mail på Facebook från den nya tjejen.

Hon började med att be om ursäkt om hon var märklig som hörde av sig till mig på Fejjan. Men hon ville bara presentera sig (då vi aldrig möttes vid kontraktskrivningen) och säga att hon var så glad att få flytta in. Hon skrev att när hon klev in i lägenheten var det som att komma hem och att hon inte ville gå därifrån. Här var jag förstås rörd till tårar och så glad! Det var just en sån jag ville skulle flytta in. Vidare skrev hon att det var lite komiskt för flera av mina grejer i lägenheten hade hon likadana av hemma. Perfekt! Det är ju en jag som flyttar in!

Att hon också förklarade hur kul hon tyckte det skulle bli att få träffa sina nya grannar (styrelsen vill träffa henne innan inflytt, lite speciellt hos oss) kunde ju inte vara mer perfekt då jag vet att mina fina grannar vill att alla ska vara engagerade i föreningen.

Jag svarade med ett mail som dröp av fina, blödiga ord. Kände att vi hade something in common. Vi förstår varnandra, den nya husägarinnan och jag. Plötsligt känns det lättare att låta min ädelsten gå.

Hemlös men hoppfull


Idag har jag skrivit på papper. Min älskade lägenhet är såld. Det gick bra till slut. På mitten kändes det som att det aldrig skulle gå vägen. Sedan var det nån som slaskade upp budgivningen och tog det till en ny nivå och efter det rullade det på tills man märkte att tjejernas (ja för det var på slutet 3 tjejer i min ålder som budade) kassor började sina och det blev ett slut som jag faktiskt känner mig nöjd med.

Visst, jag skulle kanske kunnat fått mer men även mindre. Det är lite slumpartat och läskigt sånt här. Jag nöjd med min vinst och hoppas att vi kommer hitta ett lika fint boende. Fast lite större.

Och min fina lya kommer nog övertas av en tjej som gillar den lika mycket som jag. Hon kvittrar och är jätteglad. Hade inte kollat på någon annan lägenhet. Vilken lycka!

Mors!

Alla vi som försökt göra oss en redig peng på ett så billigt trick som sommaren (Part 2)


Startade upp förra veckan med Friends in Need´s "Alla vi". Veckans val känns självklart. "En dag på stranden" med Thomas Ledin är en låt som länge irriterat mig. Visst, man får ge honom att "Sommaren är kort" var en sommarlåt som faktiskt funkade. Grejen är bara att han kanske borde nöjt sig där. Men mycket vill ha mer. Och då kan det bli så pass risigt som i denna efterföljande sommarplåga.

 Lägg sedan till att Thomas försöker rida på varje våg som drabbar Sverige. Uttrycket "Gilla läget" blev runt 2006 ett välanvänt och trendigt uttryck. Thomas snappade direkt upp detta och skrev låten "Gilla läget". Nu har Thomas snott ihop låten "Håll ut". En låt som är tänkt som en pepp till folket i kristider. Jag har hört att han har nån slags tanke på samarbete med Volvo och SAAB men jag vet inte hur det är med den biten... Nåväl, tillbaka till sommarlåtar, jag tänker mig detta scenario:

Ledin sitter i köket å funderar. Det är tidig vår och businessen går sisådär:

"Alltså Sommaren e kort var en riktig kassa-ko , lättinhåvade stålars alltså... sommarlåtar e verkligen the shit... e man pinsam om man kör typ en likadan variant i år?... ja kanske....eller? Äh, alla älskar ju det, brudarna, deras killar, deras ungar, deras mammor, det kan ju liksom inte gå fel. Jag tror jag gör det. Jag tar med mig papper å penna nu på muggen och plitar ner en sommar-hit. Behöver inte bli så avancerat....."

Och Ledin tar verkligen till de billigaste av trick där han sitter på sin toalett. Texten osar "jag har inget att skriva om" med meningar innehållande fraser som "sen gick jag in i huset", "det blir säkert ändrade planer, hursomhelst, det blir nog bra" samt "jag låter dagen få bli som den blir".

"Jag låter texten får bli som den blir, hursomhelst, det blir nog bra" är en mer passande textrad enligt mig. Sista versen orkar Ledin inte ens skriva utan nöjer sig med ett "Nanana-na" i mallig ton. Jag föreslår att du scrollar ner till texten å ser om du håller med...? Jag vet att jag är hård mot stackars Tomas men han har ju ändå så många fans....

 (Video saknas)

Jag vaknade först av alla

Tog min morgonpromenad
Klädd i slitna shorts och orakad
Gick jag där på min strand
Jag vandrade jämns med vattnet
Njöt av varje andetag
Det var den bästa stunden på dygnet
Hela sommaren låg stilla
Jag såg ut över havet
Kisade med ögonen och sa:
Det verkar bli en fin dag idag

Det blir en dag på stranden
Molnen har dragit förbi
Vi sjunker ner i sanden
Låter dagen gå som den vill
Det kanske blir en lunch i skuggan
En siesta, vad vet jag?
Det blir säkert ändrade planer
Hur som helst, det blir nog bra

Jag vände mig om
gick hemåt
Såg båtarna på väg mot land
Mötte vår morgontidiga granne
Med en solstol i sin hand
Sen gick jag in i huset
Och bryggde vårt morgonte
Sen väckte jag mina älskade

(Refräng: Det blir....)

Låt alla världens telefoner ringa
Jag är inte anträffbar
Vi låter hela världen vänta
Vi har stängt för idag

Nanananananana....nanananananana

Nanananananana....nanananananana

(Uppr: Det kanske blir)

(Refräng: Det blir....)


Coraline



Åh det är fantastiskt med 3D!

Inte bara det att man får festliga Dame Edna-glajjor att pryda snoken med - man får ha dom för sig själv hela filmen igenom! Minns på 80-talet när det fanns ett par 3d-glajjor för hela syskonskaran att dela på hemma. En stressig och smått irriterad stämning när alla syskon samtidigt ville se när programledaren för Fönster Mot TV-världen bollade en boll mot tv-rutan.

Vi åkte ut till Heron City igårkväll och kollade på den animerade filmen Coraline. Mäktigt! Filmen var fantastiskt tecknad med massor av små magiska, fantasifulla detaljer. Och att se det på en jätteskärm i en nästan tom biosalong är ju såklart att rekommendera.

Men ett varningens finger måste höjas. Att ta med sig barn på denna film kan ha ödesdigra konsekvenser. Den var dödsläskig! Både jag och A blev skrajja. Den har mardrömsliknande partier, och jag kan tänka mig att man som barn skulle ha år av sömnlöshet framför sig efter denna film. Men för en barnslig vuxen är Coraline perfekt. Gå å se!

Usch...


Det är ju supernervigt att sälja lägenhet. Har hela morgonen haft en olustig känsla i magen som säger att detta inte kommer sluta bra. Har varit tyst i budgivningen sedan igår eftermiddags. Det känns så slumpartat allting. I morse fantiserade jag och A att de tre sällskapen som ville kolla på lägenheten ikväll var en fet och rik amerikan, en tät ryss och så en oljeshejk. Och de skulle förstås buda hutlöst för att överträffa varandra. Det vore förträffligt tycker jag.

Verkligheten är någon helt annan. Bara att ha is i magen. Jag kan ju bo kvar själv också och sälja efter sommaren. Det är ju ingen katastrof egentligen. Det försöker jag intala mig själv. Ändå är jag svagt illamående.

Undrar hur läget är ikväll....

Spänt läge


Igår var det visning på min lägenhet. Jag satt likt Fadde i solglajjor med bilen parkerad  på gatan en bit bort en stund och såg 7 par ringla in. Spännande! Mäklaren ringde efteråt och var nöjd och tyckte intresset varit stort. 10 pers på intresselistan. Nu gäller det bara att de börjar buda också. En visning till ikväll. Det är mycket spännande ska jag säga er...

Återkommer i ärendet.

S-T-R-E-T-C-H


Den här dagen har varit bra. Men nu ska det bli skönt att sova.

Extra bra var den här dagen för att jag gjort en grej jag var skitnervig inför. Haft en spelning med mitt band som jag lite hastigt och lustigt kastades in i för en tid sedan. Det ringde en dag en tjej till mig som jag trodde frågade efter "kalsonger och skor" och jag var ganska snabb att säga att jag inte kunna hjälpa henne och att hon måste fått fel nummer. Men tjejen gav inte upp och tillslut hajjade jag att hon menade "körsångerskor". Jag och mina öron, shit alltså...

När vi skulle träffas trodde jag att det handlade om att öva oss inför en spelning. Men det visade sig att jag satt där med ett helt band som ville ha nya medlemmar. Och som sa grejer som "Är alla med nu rå?" och menade att alla skulle satsa fullhjärtat. Hoppsan tänkte jag. Men det var skoj. Fick en kick av att sjunga. Tänkte ja istället för nej.

Och idag var första gången jag var med på en spelning med bandet. Jag var så rädd för att va nervig med effekten darrande hand och röst. Men det hände nåt när vi började spela. Jag blev pepp istället! Och körde på så gott det gick. Och det var skitkul! Och jag är så nöjd med att jag gjorde en stretch.

Efter det åkte jag hem och gnodde. Nu har jag en skinande lya som ska visas upp för allmänheten i morrn. Nu håller jag tummarna att det kommer många som alla känner att de måste bo här och som sätter igång en budgivning som heter duga. Låt oss hålla tummarna.

Gonatters!

Är jag en förortstant enligt statistiken?


Alltså vaddå, ska det här vara nåt som en sån som jag ska nappa på?



Jag får ständigt post av Rickard Sjöberg. Hurtiga färgglada kuvert med breda leenden på. Miljoner som väntar bakom kröken. Gå ihop med grannar och vinn mer. Miljonregn i ditt område. Jag öppnar aldrig kuverten. Tycker liksom inte att jag hör till rätt målgrupp. Och vem ligger bakom idén till röda overaller, överkäckhet och pratbubblor?

Reklamen på tv är om möjligt ännu töntigare. Det riktigt vrider sig i magen av pinsamhet när Rickard & gänget på kuvertet springer runt bland stock och sten i sina overaller. Försöken att locka till skratt är torrare än fnöske. Eller är det bara jag som inte garvar när en overallprydd Daniel Da Silva snubblar på en trädrot?

 Men sen ser jag ändå hur dom tänker. I deras statisktik är jag en ensamstående kvinna på 30+, boendes i närförort, utan dunderinkomst. Klart en sådan som jag skulle kunna tänkas falla föga för svärmorsdrömmen Rickards peppande uppmaningar att vara med - jag också! 

Men vet ni vad som är mest retligt med att jag får denna post? Det är att A inte får den. För en twenty-something ungkarl boendes i city har väl enligt statistiken annat för sig om kvällen.



Den bittra sanningen





På söndag har jag visning på min lägenhet. Bilderna av min lägenhet på nätet stämmer för tillfället inte alls med verkligheten. Allt är en enda röra och det kryper i mig att ha det så. Den stora anledningen till messen är att jag målat om köksgolv och garderobsgolv vilket resulterar i att allt flyttas från rum till rum i röriga högar. Samtidigt som en stor del av det jag ibland behöver ligger nerpackat i stora sopsäckar i mitt källarförråd.

Inatt när jag smög upp på toa föll jag raklång ut på hallgolvet med en duns då jag fastnade med foten i dammsugarslangen. Då kände jag att jag riktigt längtade efter att röja upp i allt bråte. Men det blir i morgon. Bara att hålla ut tills dess. Och se var man sätter fötterna.



Alla vi som försökt göra oss en redig peng på ett så billigt trick som sommaren (Part 1)


Det finns ett gäng människor som utnyttjat sommaren som en skjuts till en hit under åren. Med mer eller mindre brillians. Gemensamt för dom alla är att man inte har särskilt höga tankar om den svenska publiken. Vid text läggs nästan ingen vikt alls. Istället är krutet alltsom oftast satsat på en kladdig melodislinga. En sån som är meningen ska trallas på alla stränder och kräftskivor. Och vem kan klandra hitmakaren, pöbeln sväljer i de flesta fall låten med hull och hår.

På LillBarbro uppmärksammas nu endel av dessa musikaliska underverk.
Först ut:

ALLA VI - Dr Alban, Björn Borg, Thomas Brolin och Mattias Frisk

Denna sommarlåt tar alla pris när det kommer till textförfattande. Klockrena rim som Sommar och stränder, Brun utan ränder finns att hitta hela låten igenom. Och var har killarna så bråttom i videon? Kommer de någonsin att komma fram?



Varsågod och sjung med:

Var e doktorn?

Alban? Thomas! Björn och Mattias!!

Alla vi längtar efter sommaren Alla vi längtar efter sol igen

Alla vi längtar efter sommaren Alla vi längtar efter sol igen

Ooooooooooh

Sommar och stränder, det vill alla ha

Brun utan ränder, så ska det va

Gin & tonic på stranden - Oh lalalala

En flicka i handen, det vill alla ha

(Albans stick:)

Himlen e blå. Havet likaså

Kom igen Björn, kom igen Frisk, med Brolin, Doktorn e här

Det e coolt, det e stabilt

Oooooooh

Refräng, Alla vi...

Sommar och stränder om natten det händer

Båten i hamnen, en flicka i famnen

(Upprepa Alban-sticket Himlen e blå...)

Refräng, Alla vi..

Alla vi längtar efter sommaren, Alla vi  - det e stabilt

Alla vi längtar efter sommaren Alla vi längtar efter sol igen

Alla vi längtar efter sommaren Alla vi längtar efter sol igen

Aaaaaaalla vi - sommar bad och stränder

Ååååå-å-å - bruuuun utan ränder

Aaaaaaalla vi - alla som vi känner

Ååååå-å-å - det e nu det händer

 

 


RSS 2.0