Kakor och julfir

Hej hopp.

Idag är det Lilla Julafton hos A:S familj. Och efter det julbord med jobbet på hemligt ställe. En bra dag! Jag har målat naglarna glitterröda men har med hjälp av A kommit på att de känns lite väl mycket LillBabs.

Min stora utmaning idag: Att lyckas äta lagom mycket av allt för att hela tiden få plats med mer. Får se hur det går.

I onsdags var vi och såg Cookies n Beans igen - alltid lika fint. Lämnar er med slutnumret (förutom allsången) som min vän Karin spelade in.

Trevlig helg!


Cookies n Beans from Karin Fredriksson on Vimeo.


Mauro & Plura på O-baren


I måndags på O-baren skrevs historia tror jag. Kom med nöd och näppe in nästan på nåder då stället var total-överbefolkat. Men vilken tur! Gamle favoriten Mauro Scocco skulle vara på scen tillsammans med Plura, en duo som man ju förtjusat sig lite i efter deras köks-program.

Och det här med att jag tror mig ha varit med om ett historiskt ögonblick då. Jo, för se helt plötsligt dök Johan Ekelund upp på scen och detta kanske inte säger alla er så mycket men för mig var det festligt för han är ju andra halvan (Mauro ena) i min barndoms favoritgrupp Ratata. Dom rev av den gamla favorten "Jackie" och jag filmade glatt och duktigt med min trogne följeslagare Iphone. Trodde jag. För efteråt insåg jag att jag måste tryckt på pause istället för rec.

Så nu får ni nöja er med Mauros Himlen runt hörnet istället.



Mauro & Plura O-baren from LillBarbro on Vimeo.


Helgen i bilder (igen)


Tycker veckorna bara rusar förbi nu. Och så är det ju varje december. Denna vecka innehöll ganska mycket middagar/besök ute på lokal, någonting jag har för avsikt att återkomma till i ett senare inlägg. Nu koncentrerar jag mig på helgen. Ungefär så här såg den ut.



Efter jobbet i fredags gick jag hem till fina Karin. Min nya underbara jobbarkompis som bor ett par minuter från jobbet i en väldigt mysig lägenhet. Först glögg och goda små ostar att äta med små stickor. Det blir ju så mycket smarrigare så.



Karin är en piffig tjej. Kolla här till exempel. Ytskiktet på hennes jättelåda med nagellack!



Minst sagt knapriga marränger & champagne sedan framför Idol. Och efter det DANS DANS DANS på hennes killes kontor där de hade julfest.



På lördagen mötte jag upp med nästa sköna böna. Carola och jag har sedan vi flyttade till Hornstull tänkt ha en shoppingdag i Liljeholmen Centrum då Carola bor en station bortanför och jag en innan. Först nu blev det av och förutom goda lunch-burritos blev det även en fika som avslut efter att ha gått igenom hela centrumets butiker utan att köpa en enda julklapp...



Efter veckans bravader så var jag så sömnig på kvällen. Och ensam hemma. Unnade mig min nya indier-favvo mango chicken balti och popcorn framför tv:n som visade "Så mycket bättre" och "Sex and the city - the movie". Skön kväll.



På söndagen blev det lite spring i butiker inför "Lill-julafton" som vi ska ha hos A:s föräldrar på lördag. Först i city där det var ganska mycket tommare än vanligt. Vi hade dock inte tankar på att va rädda för sprängningar men begav oss ändå efter en stund iväg till lite tryggare söder, här Coctail.



Stadsturen avslutades med en bergsbestigning upp till Fåfängan där vi skulle äta julbord med SOUL. Stackars "UL" i SOUL:et var magsjuk och kunde själv inte vara med!



Dom här två tjejerna var dock friska och krya och söta som socker. Och vi andra får än en gång tacka för ett magiskt julbord, årets första. Jag säger som A brukar göra nuförtiden: Julen är här!


Z W E E D


Efter påtryckningar från alla möjliga håll kan jag äntligen presentera... vår nya tv-möbel!



Byrån från Zweed som vi väntat på i några veckor är på plats och oj vad fin den är! Den större modulen i mitten är skräddarsydd för vår förstärkare och cd spelare och har fått en fiffig medie-lucka speciellt utformad för att passa våra önskningar. Resten av möbeln sväljer allt det där som har legat lite varstans: magasin, cd-skivor och fotoalbum.

Roligt att ha en så fin möbel som vi själva fått vara med och bestämma utförande på, med goda råd från Håkan som har Zweed, på vägen. Bästa julklappen är redan på plats!

Z W E E D

Min nya hobby


För övrigt är jag en riktig IPhone-nörd numer. Jag bara fotar och fotar var jag än går. Så nu tänkte jag bjuda på lite fler av helgens bilder.



Fredagskvällen började med att Julie hade "Friends & Family-fest" på sitt jobb. Jag och Banana var där. Vi är både family och friends skulle jag vilja säga. Champagne!



Kvällen fortsatte på Vassa Eggen med nåt surt gult bland söta och glada vänner. Glatt och skoj var det! Det var ju inte igår precis vi besökte Stureplan nattetid...



Lördag så. Hängde en massa med A. Här bakom de fantastiska amaryllisarna som vi fått av hans mamma. Nu har de slagit ut Britt!



Vi gick en långpromenad till Agnes och jag såg en massa vackert som behövde fotas på vägen. A hade ett väldigt fint tålamod med mig. Som här, Södra Mälarstrand i vinterskrud!


Eller här. Bara början på december och redan så mycket is på bergen!



På Katarina kyrkogård är det alltid vackert och det kan inte nonchaleras. Kameran fram!





En frusen ros, en sån kommer inte heller undan..



Agnes fina födelsedagstårta som var supergod



Och Nisse som har tappat båda framtänderna nu. Stor!



..och idag har jag varit i stan som sagt. På R.O.O.M hade de gjort en hel vägg med bara urrivna sidor ur böcker. Det var så fint. På bilden gör kontrasterna att det ser lite hårt ut men i verkligheten så gav väggen ett varmt och ombonat intryck. Det ska jag memorera till en dag då man har en massa väggar att pynta.


Tipp tapp


Nu har jag startat med mitt julpyssel. Ja ni vet, känslan brukar infinna sig så småningom hos mig. Och då med råge. Idag gav jag mig ut på stan och inhandlade, få se nu... 5 julklappar! Skönt att ha kommit igång.

Igår var vi hemma hos Agnes som fyllde 4 år. Hon hade önskat sig prinsessgrejer och fick således en hemmasydd prinsessklänning av mormor och morfar, ett antikt diadem av farmor och farfar och prinsessskor av mig och A.



Hennes fina bror Elis har också en önskelista. Den var så fin och rolig att jag var tvungen att fota av den. Får se om det blir nåt av detta till honom i julklapp. En låda med ruggiga tatueringar kanske? Vore ju skoj.



Fotnot: Den lilla oläsbara texten lyder "En lång godissak, ca 1 meter som finns i affären runt hörnet. Pappa vet"

Och Agnes önskelista innehöll en hel del rosa grejer och sist men inte minst "En tutte som blir röd när man klämmer på den. En sån som Nisse har" Hahaha....


RSS 2.0