Saker jag vill få gjorda denna höst

  • Täta om fönstrena och isolera och sätta list i vardagsrumsgolvet INNAN KYLAN KOMMER
  • Beställa och tapetsera med uggletapeten i vår hall samt sätta upp hyllor där och göra ett minibibliotek/skohylla
  • Köpa en tvskänk som är längre än den vi har nu som kan svälja elektronik, fotoalbum och cd-skivor
  • Dammsuga och städa i bilen
  • Klippa slitna sommartoppar
  • Komma igång med Bikramyoga igen
  • Åka på en hösthelg till landet

Förvirrat läge


Rätt ofta tycker jag det känns som att det man är med om är ett avsnitt som gjort för Seinfelt. Igår kom ett sådant tillfälle.

Jag, Tjallarn, Bauta och Kusinen gick för att äta indiskt efter jobbet. Vi började med att beställa dricka. Tjallarn först ut med en Lassi och en liten öl. Sedan Bauta som ville ha en öl. Jag en Lassi och ett glas vatten. Och så Kusinen som skulle ha cola. Allt fint än så länge.

Men så kom Tjallarn på att hon nog inte ville ha en Lassi ändå och sa det till servitören.

"En till Lassi?" undrade servitören.

"Nej, vi vill stryka en Lassi ur beställningen och ta bara en liten öl"

"Okej, så alltså... 2 Lassi?"

"Nej EN Lassi!"

"Ehhh, du vill inte ha Lassi?" Servitören tittar på mig.

"Jo JAG ska ha en Lassi, men hon vill inte ha utan tar en öl istället"

Servitören ler ett brett leende och ger skenet av att ha fått allt klart för sig.

Efter ett tag kommer en annan servitör in med vår beställning.

Trots att vi förklarat vad vi ville beställa tills vi alla började skratta kommer det in 2 Lassi istället för en. Och den ena får Sylla som aldrig ville ha Lassi överhuvudtaget. Och hennes cola finns inte med. Tjallarn får en jättejättejättestor öl fast hon bett om en liten. Jag fick inte vattnet jag bad om. Bauta var faktiskt den enda som fick vad hon beställde.

Problemet rättas till utan att servitörerna verkar reagera på att så mycket blev galet. Ja, eller Tjallarn behåller sin XXXL-öl och delar den med Bauta. Maten är iallfall god (även fast Kusinen fick FEL maträtt med) och vi har trevligt.

När vi tar in notan innehåller den 2 Lassi. Detta är ju helt fantastiskt!

En brunbränd dröm



Igår unnade jag mig en ny väska. Det var en sådan dag då jag helt enkelt var värd ett litet treat. Jag är svag för den där bruna skinnfärgen. Den är lite stor, kanske en aningens tung, men så fin! Påminner mig om min och Anas gamla HM-favorit, då HM lanserade skinnväskor för ,vad jag vet iallafall, första gången. HM-väskan är för länge sedan uttjänad. Kanske kan denna bli ersättaren.

Väskan är från Wera, Åhléns, där de just nu har 20% på bl.a Wera för medlemmar.


Mitt hjärta slår

Jag har en ny kärlek. Jag träffade den i helgen. och om vi någonsin skulle skaffa hund så hoppas jag att det skulle vara denna - Bostonterriern! Helt klotrunt huvud med långt mellan ögonen. Lite biffig men liten kropp. Glad och livlig men också kelig. Och skäller inte så värst mycket.



Den här hunden får mig att litegrann glömma bort alla omständigheter kring ett husdjur, eller framför allt en hund. (omständigheter som hållt mig borta från hund tidigare, jag som faktiskt älskar djur) Om inte annat är det härligt att drömma lite. Dom är bedårande.


En gam på stan


Häromdagen sa A till mig att Konsum i Hornstull ska stänga och att de skulle ha halva priset på allt. Han undrade om inte jag kunde gå förbi innan jobbet och inhandla oxfilé som han spanat in.

Jovisst, det kunde jag göra. Och det som hände är så typiskt mig. Affären är i stort sett redan länsad på fynd. Men hur ofta är man i en matbutik med halva priset på ALLT? Således står jag och fingrar på såväl hårfärgning som krossade nejlikor.

Inget av det jag tänkt fynda (diskmedel, tvättmedel, toapapper, tamponger) finns kvar, men man vill ju inte gå därifrån helt tomhänt. Jag hittar visserligen Oxfilén. Stora jättebjässar till fileér. Jag tar två för säkerhets skull.

Detta finns i min korg när jag kommer till kassan:

Jokk blåbärsdryck
Becel smör (med olivsmak)
Servetter med bladmönster
Ett paket Milda med 3 vegetabiliska oljor
En påse Vetekross
Jättemycket fryst oxkött


Ilagda men utplockade: En stor Gräddfil och ett paket knäckebröd. Vi äter aldrig knäckebröd och gräddfil, jag vet ju vid närmare eftertanke att den bara kommer stå och bli gammal. Men samtidigt fajtas hjärnan med mig. Det är snålt att inte slå till på ett paket knäckebröd på halva priset. Vad handlar det om, 7 kronor?

Visst produkterna jag behåller i korgen kommer säkert användas så småning om, men faktum kvarstår - ingen av grejerna hade jag handlat om det inte vore utförsäljning. Och de lite småäckliga ceriserosa sorbeérna jag stannat till vid men ratat ser jag nerproppade i korgen hos kunden framför mig och mår lite dåligt av den gamiga stämningen.

Drar mig till minnes när jag för några månader sedan var på Hasbeens utförsäljning med ett jättelass skor i famnen och med ett så stressat humör att jag knappt hann säga hej till bekanta som var där och rotade (och dom hade inte tid med mig heller)

Usch, man är helt enkelt inte sitt bästa jag under dessa förhållanden.




En anledning att vilja stanna hemma denna regniga måndagsmorgon...











Just nu finns det färska, vackra blommor hemma hos oss. Det är inte så ofta, men när det finns snittblommor hemma, då kommer lusten att städa och framför allt att bara vara hemma som ett brev på posten. Den här hösten ska jag köpa hem blommor oftare, påminn mig om det.

Ett bra sätt att spara blommorna lite längre är att ha dem här.

Och tack för de fina blomstrena! :)



I vårt kök en söndagsmorgon








I eftermiddag kommer våra familjer på middag. Efterrätten är redan på gång...


Möt hösten a´la Zazza




Nu är det som sagt höst och i Hornstulls mest spännande klädbutik är man inte sen att skylta om.



Bysten som i våras hade en mer framträdande roll i skylten har fått hoppa ner i en hink med höstris.



Dockorna dåsar vidare, nu med nästan ännu rufsigare barr



Men se där! Gnagaren vi spekulerade runt sist visade sig vara ett apdjur! Här tittar han fram på själva kassadisken, där han stryker sig mot ett par långa handskar i nylon.



Den som inga byxor har....



Det verkar marigt att få armar på plats på dockorna.

Fortsättning följer... tills dess, kolla in denna favorit i repris




Den finaste låten


Åh vad jag gillar när detta händer. En sång kommer och jag gillar allt med den. Händer alltför sällan nuförtiden. Jag tycks bara kunna få känslan av gamla favoriter. Men så någon gång ibland glimmar det till någonstans och jag är såld. Jag har lyssnat på Robyns nya låtar och de är bra, men ingen har tagit mig med storm (som Be mine eller O baby) Förrän nu. Indestructible är underbar! Check it out.



På väggen



Hösten är här och inspirationen till att greja hemma med den. Det slår aldrig fel. Nytt hjärnprojekt just nu är vår lilla "hall" i mitten av vårat hem, med 4 dörröppningar i. Vi vill ha en fin tapet där samt ett litet tak-bibliotek/skohylla.




Vi har dels hittat denna tapet som vi båda gillar, den kommer från Anthropologie. Men i helgen var vi inne i en serietidningsbutik och hittade en sån där gammal bok med vykort. Vi kom på att det vore fint att tapetsera hela hallen med den. Problemet är bara att det vi kom över endast räcker till 1 kvadratmeter ungefär. (Men butiksägaren lovade leta i källaren efter fler)



Nu får vi se hur det blir. Ugglorna är ju så fina med... Men samtidigt, har man någonsin sett en mer fulländad kronärtskocka?


RSS 2.0