Mitt hem är min borg som är till salu




Allt gick så fort. I tisdags kom en mäklarbrutta hit för att göra en värdering. Hade inte tänkt att det skulle vara mer än så just nu. Men redan idag ligger min lägenhet till försäljning på nätet. Och jag känner det som att jag tagit med mitt älskade hem på ett obehagligt läkarbesök. Kan man svika en lägenhet?

Hur som helst. Jag körde hela homestagar-grejen rakt av. Pyntade med pioner och sommarblomster, köpte en sisodär 7 kilo gröna äpplen till en fräsch fruktskål som skulle få stå i köket och ge en frisk anda. 100 prylar var nedslängda i svarta plastsäckar och inproppade i källaren. Min gamla trotjänare Sekretären fick ryka ur min, ja hur säger man nu, välkomnande hall med ljuvliga trägolv i original, för att ge plats åt en trevlig sporadisk läshörna. Men visst, det ska erkännas att jag stått på barriären och hånat allt stagande man ser i alla inredningsprogram men nu var det jag som körde Lulu Carter i 180.

Det är med blandade känslor mitt hem går ut på nätet till försäljning. Mitt älskade fina hem, liksom. Som jag pyntat och pysslat så mycket med. Och som jag tycker är en av de mysigaste platserna på jorden. Shitvadhållerjagpåmed-tankarna snurrar i mitt huvud nattetid.

Men sedan tänker jag på mig och A ihop i en lägenhet i stan. Kanske i en sekelskiftes med balkong i söderläge. Kanske en funkis med ett kreativt rum. Kanske nåt helt annat. Nåt alldeles förträffligt som blir vårt tillsammans. Vägen dit kan bli lång och nedrig eller så blir den precis så kort och skön som jag hoppas. Det där vet vi inte riktigt än. Men som Tomas Ledin skulle sagt: Hur som helst, det blir nog bra.

När jag såg min försäljningsannons på nätet så gillade jag iallafall vad jag såg. Tänkte att där skulle jag verkligen kunna tänka mig att bo. Och det får man väl ta som ett gott tecken tycker jag.

Nu kan jag inte skriva mer för nu ska jag och min nya kompis Lulu ta på oss uggsen och mjukisbyxorna och puffa till några orientaliska kuddar och tända några härliga exklusiva doftljus. Mors!



Ps. Jag får lov att dra mig ur det hela om det inte går som jag vill. Och det känns skönt.

Nervigast i stan


Ironiskt.

Nästa inlägg efter att jag hyllat Enskede-nejden blir det att jag kanske säljer min lägenhet. I eftermiddag ska det fotas och fixas med Mäklarbyrå och sedan får vi se var det hela slutar. Förhoppningsvis slutar det med en tvåa på Söder tillsammans med A i augusti. Låt oss alla hålla tummarna för att allt klaffar i slutändan, ok?


Uhuuu nerigt!

Kvällspromenad


Igårkväll var det en sån där ljummen kväll med fågelkvitter och syrendofter. Så jag gick ut på en promenad för att beundra alla fina små hus med blommande trädgårdar som finns i nejden. Våren gör lite extra bra i Enskede tycker jag.




















The more the merrier


Vi är många som heter Barbro. Vi har förutom oss fem (!) i min familj i 3 generationer även BautaBarbro och hennes lilla bebis Betty Barbro. I dalarna finns det ju tydligen en hel by där ALLA heter Barbro. Kille som tjej. Men nu när jag skriver det undrar jag om det verkligen är sant?!! Vill minnas någon gammal dokumentär på typ tv3...

Nåväl, nu kan jag stolt presentera en ny medlem i Barbroklubben. Lite otippat är det Lillräven som lagt sig an det ärofyllda namnet. Och vi hälsar henne välkommen. Hej Juliana Barbro Alonso! Nu kan du sluta klaga på att vara mellannamns-lös.


33års kalas


Igår fyllde Emma år.




Emmas födelsedagar är vårtecken för mig. Alltid sol och värme. Lägg därtill en rolig fest som påminner om att sommaren kommer bli underbar. Igår var inget undantag. Ja, förutom att Maj inte riktigt håller standarden vädermässigt i år. Vi grillade iallafall på Emmas och LillKillens gård och sedan fortsatte festen inne i deras finfina lägenhet. Jag och A var som vanligt de som vägrade att gå hem allra längst...



Den här var bland det godaste jag smakat i tårtväg ...



Jag och min kusin. Eller?



Och så jag och störiga A som inte är lika sugen som jag på ett vackert porträtt..


Agnes i blyerts



En mat och sol-helg


Nu när det är varma soliga dagar ute så blir det desvärre lite färre inlägg på LillBarbro. Har hängt ute i solen. Bränt mig har jag förstås lyckats göra som jag alltid gör när värmen kommer och jag "passar på" att tillbringa tid i solen då jag inte jobbar. Hursomhelst, detta har jag haft för mig.

Fredag:

Efter jobbet åkte Kusinen med hem till mig och där hade A lagat en minst lika god variant på min favoriträtt på Grill: Hamburgare med anklever. Till efterrätt jorgubbar och vispgrädde. Smakade ljuvligt. Efter maten gjorde vi ett tappert försök att kolla in Dead Man Walking som gick på TV. Men eftersom vi alla hamnat i matkoma så knoppade vi sakta in, en efter en.

Lördag:

Jag och Kusinen vaknade tidigt och gick en Innan-frukost-promenad i Enskede. Så skönt att vakna tidigt och hinna med en promenad i solen innan klockan ens slagit tio. Vi satt på en solig bänk i en blommig park och snackade om ditten och datten någon timme, köpte juice och glass. Tjattrade lite till. Sedan gick vi hem och på vägen beundrade vi alla vackra gamla hus som finns i nejden. Undrade lite om man någonsin skulle kunna ha möjlighet att  bo i ett sånt stort gammalt trähus. Tiden får utvisa. på kvällen var vi på 30-årskalas / grillfest. Började vid vattnet och slutade på Mc Donalds via en takterass, en lägenhet och Allmäna Galleriet.

Söndag:



Hängde vi mest på en filt på A:s gård som är väldigt vacker just nu med alla blommande träd. Kollegan kom förbi med glass. Det var här jag fick brännan. Men det var det värt för att hänga i solen och garva och ta det piano.

På kvällen var vi hemma hos StorBarbro och hennes familj. Dom bjöd som vanligt på en massa gott. Idag med extrabonusen rosévin från en vingård ägd av Brad Pitt och Angelina Jolie. Brangelina-vin, jo man tackar!



Först åt vi sparris med parmesan, smält smör och äggula. Gomens bröllopsklockor klämtade för fullt.



Till varmrätt var det en fantastisk gryta med kyckling, bönor och grönsaker. Väldigt god och väldigt fräsch. Fast både jag och A är fåniga och petar bort persilja. Något vi med all rätt fick gliringar för.



På kvällen somande vi ifrån filmen Happiness som gick på TV. God mat är ett mycket effektivt sömnpiller...

Beyoncé!




Har just kommit hem från Globen. Jag och Kusinen köpte i sista stund biljetter till Beyoncé nu ikväll. Och oj vad vi inte ångrar oss. Fick fina biljetter nära scenen och precis som man kunnat räkna med så bjöd Beyoncé på en makalös show, mestadels iklädd någon variant på body. Koolt. Det har dansats, sjungits och skrålats. Beyoncés dragiga låtar är alla favoriter men allra mäktigast blev faktiskt slutet med en hel Glob sjungandes Halo. Mäktigt. Så var man Beyoncéfrälst - igen.



Ps. Vet att bilderna är under all kritik men alltså, vi satt ju så nära! Kunde inte låta bli...

Betty


Igår var vi och hälsade på BautaBarbros och Ludvigs lilla bebisflicka. Hon heter Betty och är en väldigt söt liten en med massa hår, mörka, vackra ögon och späd kropp. 3 veckor gammal är hon och hennes napp den är enorm. Jag blev alldeles kär. Här är hon, klicka på bilderna så blir hon större.




Gamla påsar äga ej tillträde




Som 30+are kan man ibland efter för få sovtimmar vakna upp och se ut som ett gammalt torkat katrinplommon. Det är inte så kul. Därför är man alltid öppen för att testa alla slags krämer och kurer som motverkar puffy eyes. Nu har jag fått en mirakelkräm av min goda vän Emma. Krämen har det mycket talande  namnet "No old bags allowed".

Så när jag klockan halvåtta i morse steg upp och såg mig i spegeln efter att 1. Ha sett sorgliga Hotel Rwanda och gråtit floder igårkväll 2. Hållts vaken i av rethosta till tvåsnåret så var läget perfekt att testa krämens effekt. Piff puff paff säger jag bara. På två minuter var ögonen i det närmaste vad man skulle kunna kalla pigga. Det kära vänner, ger No Old Bags Allowed toppbetyg. Tydligen kostar den inte heller mer än 3 pund. Guldläge för tröttögon.

På konstutställning


Häromdagen var vi på vernisage. Lillrävens brorsa Igna m.fl ställde ut. Han gör fina skulpurer. En jättemun lackerad i mörkröd glitterfärg som vi alla ville ha med oss hem. Och så bukakegubbarna. Efteråt gick nästan hela galleriet med besökare till Kjellsons och åt köttbullar. Kul att träffa den hårt arbetande Igna igen! Och gott med husmans och öl.

Kolla in Ignas verk på http://galleriingermolin.se/




Jag sparar våren


Det må låta pretto men dessa dagar går jag runt och insuper våren. Finns så många vackra blommande träd ute att man nästan blir knäsvag. Och på bara några dagar är det över. Så nu samlar jag vackra vårtecken i bloggen. Här är några favoriter hittills:






På A:s gård prunkar det för fullt. Lite medelhavet över det hela



Favoriten: 2 (!) ggr om året blommar grannens magnoliaträd här i Enskede. Då vet man vilken väg man tar till tunnelbanan.



Japanska körbärsträden i Kungsan. En sagolik känsla.

Kutta barret


Mitt hår är extremt slitet just nu. Och jag gillar det så på sätt och vis. Skönt när det är lite ostyrigt och tovigt istället för snällt och mjukt. Men varje morgon vaknar jag med en jättetova i bakhuvudet som är svår att kamma ur. Tror att det beror ganska mycket på mitt enträgiga användande av blekmedel under ett års tid fram till slutet på sommaren förra året. I längderna finns det sönderblekta kvar och det håret mår inte jättebra. Så ska jag kutta barret? Och i så fall hur mycket? Dessa två dimmiga och rufsiga damer får in mig på klipptankar:

Å ena sidan.....





...å andra sidan....



...är ju lång-långt hippiehår inte heller så dumt så kanske ska jag bara låta det gro? Jag trivs trots allt  bra när håret är rufsigt och stort. Jag vill bara inte se ut som nån slags Af Ugglas-variant. Oh well....




Nystädat




Två maskiner med tvätt snurrar i tvättstugan. I min lägenhet har jag härjat runt med dammsugare och svabb sedan arla morgon. Mina pelargoner är omplanterade. Solen skiner ute. En ny Elle Interiör har dimpt ner i brevlådan. Jag har hunnit ätit långfrukost med rostade frukt & nöt-mackor samt stor kopp kaffe. Bättre än så här blir det inte!




Utö


I helgen var vi på en kompis landsställe på Utö. Vilken lyx att ha landställe där! Vi åt och drack gott och solade och hängde i största allmänhet. På kvällen lekte vi charader. Det var skoj. A var nog bäst tror jag. Han fick bla föreställa Beyonce och fjärrkontroll. Båda brillianta.



Vi hade med oss goda Hötorgshallen-korvar som grillades i solen till lunch på lördagen.



A:s bror fyllde år och fick en fin tårta av sin fru. Ack så god...



Vi gick till stranden en sväng. Några stackars barn vadade runt i det iskalla vattnet efter blålera i evigheter. Undrar hur sjuka dom är idag.



En officer och gentleman i vattenbrynet

RSS 2.0