Torsdagskvällen




Igårkväll lagade A en supergod rätt. Fläsksida med äpple och lök på, bruna bönor och brysselkol. Och hemgjord äppelmos. MUMS! A:S föräldrar var på besök och vi åt tills vi storknade. Jag tror jag åt mest av alla!


Ett makalöst fint golv




Jag kan - färdig renovering till trots - inte riktigt slita mig från min fixering vid vackra betonggolv. Just det här finns på Fabrique Bageri som ligger på Rosenlundsgatan. Jag och Emma var där denna soliga vintermorgon och hade det rysligt trevligt. Mer sånt!

Golvet då, det är från Marrakech Design som låtit Mats Theselius designa ett antal golv för dem och de är så fina! Vackra färger och tjusigt mönster. Och så finns det bård-plattor också så att man kan rama in golvet i kanterna. Skulle vi renovera idag så skulle detta golv ligga bra till för badrummet, åtmistone för mig...



Bilder: Marrakech Design (och jag)

Om man vill göra bikramyoga lite tuffare än vad det redan är...

...så kan man göra som en förstagångs-kille igår gjorde på passet. Ha två prillor snus inne. Herregud vad hemskt! Stackarn hade glömt att ta ut dem innan och kände att han ej kunde gå ut under passet och slänga dem. (Man ska inte lämna rummet om det inte är absolut nödvändigt säger alltid instruktören)

Och hur tyckte han det gick? "Det här var sista gången" var hans kommentar efteråt.
Stackars krake.



Detta plus snus - ingen bra kombo alltså...

(Bild: knol.google.com)


En bild som gör mig glad




Jag var hemma hos Carola förra veckan och såg den här bilden från hennes och Alex bröllop i höstas. Jag älskar den! Så underbart med ett så stort och glatt leende framme vid altaret. Man blir ju alldeles lycklig. Och tack Carola och Alex att vi fick vara med och dela den här glada dagen med er!

Skönt med helg...


..Tycker jag idag. Den här veckan har jag varit så hemskans trött. Kanske beror det på att min hosta aldrig ger sig och är som värst på natten och kvällen. Jag sover så gudomligt gott på morgonen och vill inte gå upp. Och i morgon kan man ju få ligga kvar nästan hur länge som helst. Ska bli så skönt.

Jag började året med att köpa det där årskortet på BikramYoga och jag är väldigt peppad. Tyvärr hann jag bara gå tre gånger innan förkylningen kom, vilket får mig att önska att jag väntat att köpa kortet tills nu. Ett år har jag ju ändå på mig så jag behöver ju inte känna mig så stressad över yogan. Men jag har kommit till stadiet när jag längtar efter ett pass! (Dock är det fortfarande skitjobbigt stundtals i själva studion) Jag gick härom dagen då jag trodde jag var frisk men det visade sig att det inte var läge än. I varje savasana (då man ligger utan att röra en fena) höll jag på att somna och flera övningar var alldeles för jobbiga att delta i. Nedrans hosta!

Igår blev jag så glad när jag kom hem från jobbet med det där trötta humöret. A hade köpt fina tulpaner. Den lyckan! Fina, fina A, glad att jag har dig!




Önskelista från H&M Home


Min lilla söta lillasyster/kollega Karin tipsade om att HM Home hade en massa fina grejer just nu. Jag har inte kollat in där på länge men gjorde det nu ikväll och mycket riktigt. Jag hittade en hel radda med saker som jag skulle vilja ha hemma hos oss.



1. Duschhandduk 149:-
2. Servetter 19:50:-
3. Kuddfodral 149:-
4. Kudde 99:-
5. Kuddfodral 99:-
6. Dörrmatta 179:-

Ja jag är ganska förtjust i grejer med text på och jag är ganska förtjust i kuddar. Men jag tänker mig att istället för att addera kuddar kan man byta fodral på endel och slänga ut endel till förmån för de fina runda puffarna som är ljuvliga. Kanske skala bort lite av det rosa som nu tar över endel i kuddsamlingen. Vad sägs om det, A?

Ironiskt att jag lägger upp grej efter grej som går att köpa just när jag sagt att det inte blir några mer köp på ett tag. Men det är så mörkt hela tiden och jag känner mig så trött så jag hittar lite uppåttjack i min önske-nät-shopping. Suck...

Bilder: H&M



Vårskor från Gardenia

Det är en så härlig känsla när vårskorna börjar trilla in. Man längtar tills alla vinterskor är slut och butiken istället är fylld med lätta dojjor i fina färger. Nu prövas mitt köpstopp...

Igår kom tre lådor från ett av favoritmärkena, Gardenia:



En gyllenbrun superbekväm kilklack helt i skinn med liten peep toe. (Ni ser va hur sjukt bra den passar till tidigare ombloggade Afrikadressen?)




Och så de här små skönheterna. Bilder återger inte riktigt den perfekta nyansen av grön. Jag hade ett par vintage stövlar i denna kulör förut som jag tyckte så mycket om men som tillslut sprack. Jag tycker färgen är så fin! Sval och ljuv. Inte riktigt lika sköna som den på bilden ovan (inget slår platå) Men ack så tjusig.




Här har vi den perfekta stövletten. Också den helt superbekväm. Svårfotad dock, det är svårt med svarta skor på bild. Men den här tror jag att jag iallafall ska slå till på så småning om... Åh, våren, kom nu!

Ps. Du hittar skorna på Zoe

(Ännu en) Ny Overall


Ja ni som läst min blogg tidigare vet om min faiblesse för overaller, jumpsuits, playsuits - kärt barn har många namn. Kanske skulle kunna kalla det en last nästan. Asos har en hel massa av denna klädtyp och får ofta in nytt. Så nu har jag klickat hem en ny variant.

Say Hello to afrikadressen!



Jag tycker den e finemang-fin. Och i lördags fick den följa med ut på stan och det tyckte både jag och den om. Men nu är det köp-stopp fram till Thailandresan. Påminn mig.

Bild: Asos.com


Sushi








Igår var jag så fruktansvärt sugen på sushi. Kan ha varit att det blivit lite väl mycket pasta och ost senaste tiden. Jag och A pysslade således ihop en sushibuffé igårkväll. Det blev lång arbetstid och sedan mätt på ungefär 5 minuter. Men det var det värt för att göra sushi är roligt. Och idag har jag en fräsch matlåda med mig till jobbet.

So long!


Karaoke (och lite annat)


Denna helg har varit rolig. Jag och mina 6 kollegor har efter mycket pepp och snack äntligen haft en karaokekväll ihop. Julie som både har jobbat med oss plus är en stark anhängare till karaoke var också med. Vi började med middag hemma hos mig. Men mycket snabbt var det dags att ge sig av till Odenplan för tre timmar i vårt hyrda karaokerum.

3 timmar kan tyckas mycket men gammal erfarenhet har lärt mig att man aldrig känner sig klar med karaoke när tiden är ute. Så även denna gång. Men i fin anda blev sista låten We are the world med vandrande mick. Underbart! Annars var nog min favorit att köra Neneh Cherrys Buffalo Stance. Att sjunga och dansa Beyonce´s Put a ring on it var verkligen som ett helt work out-pass, hur gör människan?? Även fast vi missade ungefär hälften av texten och 90% av rörelserna så var jag andfådd i en kvart efteråt. (Tanken slår mig att Beyoncé kanske inte är en riktig människa)



Efter karaoke blev det Berns som för flera år sedan nästan skulle kunna beskrivas som mitt och Julies (och Bananas) andra hem. Det kändes nästan lite konstigt att va där igen. Förut var det lite av en fritidsgård där man träffade en massa vänner och bekanta varje helg. Men nu. Inte en enda känd nuna. Eller jo, två av de som liksom oss hängde där varje helg fanns fortfarande på plats men annars ingen. Istället var det kollegorna som kände var och varannan person. Men å andra sidan är ju dom lika gamla som vi var när vi började h'nga där ungefär så allt är nog som det ska vara.



På söndagen vaknade jag upp utan röst. Karaoke, javisst, men även en förkylning som envist hänger sig kvar. Jag väste till A att jag var fruktansvärt torr i halsen och han var snäll och hämtade ett glas vatten. Somnade om men vaknade två gånger till med undulat-tunga. Som tur var blev det något bättre efter frukost. Julie och Judit kom förbi igen. Judit är så gullig nu så man bara smälter. Hon bara skrattar och skrattar. Mest skrattar hon om hon får hålla eller titta på en Iphone. Den här lilla damen har redan länge vetat hur man låser upp en Iphone.




Julie och Juddan stannade i vår soffa i en massa timmar och det var så mysigt. Nu längtar jag tills nästa gång dom kommer och hänger med oss!


Thailand!


Jo, vi gör som många andra och drar till Thailand i lite mer än två veckor. Planet går till Koh Samui. Vi tänkte boka första natten där och sedan nog åka runt till öar runtomkring. Till exempel Koh Tao som verkar vara en riktig pärla.

Först var vi inne på Mauritius vilket verkar vara paradiset på jorden. Men efter lite övervägande bestämde vi oss för ett par dagar längre semester i Thailand för ca samma peng. Mauritius får vänta...

Åh det ska bli så skönt och att ha detta att tänka på denna tröga bit mellan Januari och April känns som en lättnad för själen. Men igårnatt drömde jag om mig och Alexander i ett litet rum fullt av stora vågor. Så lite resfeber lär jag få. Känner mig som en riktig lantlolla som ska ut i världen för första gången. Men så är det ju egentligen en riktig svenne-resa!

Nu är flygbiljetterna betalda och det hela blev med ens mycket verkligare. Ska bli underbart helt enkelt!




Koh Tao (Bild lånad från beachsiam.com)

Barnkalas och drömmar om sommarbrisar


Hej från den farliga staden!

Skulle behöva hjälm, käpp och dubbar för att känna sig någorlunda säker när man går utanför huset. Utanför vårat hus hänger så otroligt långa och feta och hotfulla istappar som ett hot och inte kan man låta bli att gå förbi dem.

Och så halkan på det. I fredags ful-ramlade jag i en stor vattenpöl vid tunnelbanan. Ett riktigt sånt där dunderochbrak-fall som får alla runt om att tjippa efter luft. Förnedringskänslan gick att ta på. En ur publiken var snäll och gav mig en hög servetter att torka mig med. För jag blev iallafall mest blöt och inte skadad.

Men jag är glad idag ändå. För idag är dagen då jag och A köper biljetter till resa till värmen. Ska bli så otroligt skönt och lattjo att sticka från Mars och komma tillbaka igen när våren är nära. Och första gången för mig utanför Europa. På tiden! Lycklig!

Annars är vi inne i perioden barnkalas. Mysigt! Igår var det Viola som hade sitt 4-års kalas.




Åh jag vill se detta!


På medborgarskolan har man fantasi vad det gäller att komma på nya kurser att starta. Men denna kursgrupp skulle jag mer än gärna beskåda när de är ute på expedition. Jag gissar att Olle Duhva skrattar gott, han kan väl inte vara på riktigt?!

Duvmatning på medborgarskolan


Första dagen på det nya året...


...och vi kollar tv, äter indiskt och drömmer om en paradissemester. Hoppas drömmen går i uppfyllelse!






RSS 2.0