God Jul!


Det blir inte mycket till inlägg i julruschen. Men vi har fina dagar. Tog ledigt i onsdags för att hinna pyssla klart med allt inför julen och för att komma i rätt stämning. Det här året har det varit ganska mycket hemgjort för min del. Bland annat har jag ritat tavlor av mina små systerbarn som dom fått i julklapp. Tror att dom klapparna uppskattades allra mest av föräldrarna, även fast Agnes ögon lyste när hon öppnade sitt paket, lilla finingen.

Julafton var fin hemma hos MellanBarbro med familj vars hus ligger så fint inbonat över grantoppar i snön. Dom hade ordnat väldigt fint. Men framåt niotiden var alla på detta julfir ganska slutkörda så då hakade jag (även fast jag också var ganska trött, vad är det med julen och tröttheten??) på till A:s familj och firade lite vuxenjulafton. Vi nöjde oss inte där heller utan drog sedan även och firade jul med några vänner till A som bor i närheten. Jag kände mig nästan som tomten själv som jag kajkade runt.



Idag har vi haft våra familjer här på middag. Det var så skoj! Vi var 14 personer som fick samsas om utrymme och jag hade nog inte vågat hoppas på att det skulle gå så bra. Och så fick jag tilfälle prova vår fina julklapp Kitchen Aid som äntligen fick packas upp. Å den e så fin och redig! Passade på att baka en Leila-chokladkaka som blev smaskens men som det räckte med tre tuggor av för att den var stabbigare än stabbigast, den där. Jag och A var sedan duktiga och tog itu med monsterdisken som uppstått. (Å vad vi hoppas få in en liten liten diskmaskin någonstans i vårt kök när vi renoverar.)

I morrn ska vi ut på julrean och byta A:s julklappar han fick av mig. Han har långa armar min karl. Och jag fick en weekend till Warsawa av A! Och en fin skrivborslampa som ser ut som en torkhuv från 50-talet. Det ska bli underbart att resa bort igen. Möta våren i Warsawa - spännande!

Missade att fota alla tavlorna men här är två av dom:






En tår i ögat


Idag var det Kollegans sista dagen på jobbet. Och jag kan inte ens skriva det utan att få blanka ögon. Hur ska det gå utan Kollegan? Jag vågar inte ens tänka tanken fullt ut. Istället tänker jag på fina glimtar från tiden som varit. Vi har en ordentlig hög med både roliga minnen och minnen ur andra kategorier av sinnesstämningar konstaterade vi härom dagen.

Men när vi står och funderar på roliga ögonblick så är det nästan alltid jag som är inblandad i det ögonblicket. Ett av det vi skrattar mest åt är när vi fick en så stor kartong i leverans att jag utan problem kunde krypa in i den. Och det gjorde jag. När jag kröp in var vi ensamma i butiken men när jag satt där i så hörde jag några komma in. Övervägde att sitta kvar eller att kliva ur. Pest eller kolera. Om dom började prova skor och hålla på kunde jag ju få bli sittande i minuter i den där lådan. Samtidigt som det skulle bli så himla jobbigt att träda ur lådan och fejsa kunderna. Jag valde dock att kliva ur lådan som stod mitt i butiken. Och fy så jag skämdes då jag gjorde det. Hamnade mitt framför fötterna på paret som kommit in och dom tittade förvånat på mig. Jag pallade inte att skoja till det utan gick bara in på lagret och vred mig i skämsplågor. Medan Kollegan skrattade gott.

Annars är det alltjämt räkbomber, Kentor, spaltmocka, värmländska, Spanare, plättar, hallux vallgusar och en massa annat fint jag förknippar med min kära Kollega. I morrn blir det julbord med hela jobbgänget och då får vi fira de 4,5 år som vi haft tillsammans. Kvar efter Kollegans nu ändade dagar på jobbet är iallafall en av de finaste vänskaper och den ska inte tappas bort. Och där kom tårarna.

Goodbajer Kollegan! Och morsning Ulla!






Julkakor på Kägelbanan




Igår såg vi Cookies N´Beans på Kägelbanan. Det var så fint! Massa fina låtar. Och stämningen är så varm att ingen kan gå oberörd därifrån. Sista låten "Orphan Girl" var nästan bäst, förutom att två snackiga tjejer hade mage att stå å snacka högt i accapella-delen! Hrmpf. Peter Jöback var gästartist och även hans julsång med körer av kakorna gick ner med hull och hår. Nu är man minsann julifierad med råge!



Minsta besökaren var Judit. Med jättehörselsskydd! Hon sov sig igenom hela spelningen med ro. Och Mamman Julie fick se Cookisarna för första gången. Just som jag står och skriver kom Cookisarnas extrakaka in här. Vet inte vad hon heter men hon är gotlänska och sjöng igår en Emmylou Harris-låt som fick oss att rysa av välbehag. Nu fick jag säga hur bra dom var! Och ja hon kände igen mig från konserten så jag fick erkänna att jag varit på rätt många... hehe

Just ja! Kom på nu att jag köpte ett par fina Cookies N´Beans-trosor till mig själv. Vilken bra grej!







Nu börjar det


Ok nu börjar stressen faktiskt smyga sig på. Det är 10 dagar kvar till julafton. Det är 5 dagar kvar till "Lilla Julafton" med A:s familj. En enda julklapp inhandlad. (kusinen, det e din det!) Och fram tills dess heldagars jobb till 19 på kvällen. Så det är bra att en del av min julplan involverar en hel del hemmapyssel... (och det är bara att hålla tummarna att det pysslet går vägen...)

Hemma finns även pysslet att sy gardiner. Och kanske framför allt att sätta upp den fem meter långa gardinstången i taket. Det är nämligen lättare sagt än gjort. Igår stod jag på en stege och balanserade i ena hörnet, i det andra hörnet stod A på tå soffkanten. Med långt stäckta händer höll vi gardinstången så stilla vi kunde för att med en blyetspenna sedan så noggrant vi förmådde rita en liten cirkel där det sedan skulle borras i taket. Åtta sådana cirklar var det meningen att vi skulle få dit. Det slutade med 2 som inte hamnade rätt. Man behöver vara tre konstaterade A. Och dessutom behövs en till stege. Kommer vi någonsin få gardiner? Vi gick och handlade hämtmat i stället.

Nu är jag rädd att det inte blir så mycket mer än att fixa inför julen på ett tag. Med skräckblandad förtjusning sätter jag nu igång.




Pepparkashuset 13D


Julpysslarn i mig har vaknat. Lite sent om sider. Förra året var jag så igång med julstöket. Och det ser nu ut att dra åt samma håll i år.

När jag kom hem igår hade A köpt en pepparkaksdeg till mig. Så igårkväll bakade jag stommen till ett pepparkakshus. I morse glaserades det. Och limmades med sockerlim. (Den biten hatar jag, att diska bort det stelnade sockret ur stekpannan ikväll ser jag INTE fram emot) Men vad kul det var! Särskilt den här garneringsbiten är ju hur skoj som helst. Jag höll nästan på att glömma att gå till jobbet för att jag satt och gjorde istappar på taket.



Dom små bitarna på bilden skulle blivit skorsten och trapp, men i stressen vid sockerklistringsmomentet glömde jag bort dom. Och det är inte lätt att limma ihop bygget! Stommarna visade sig inte vara helt raka. Så det blev till att skarva med mer sockerlim och sedan lite maskerande glasyr. Men det är nog ganska friskt med drag inne i mitt bygge.



Självklart fick det bli hus nr 13 D. Det är ju där vi bor! Nu får vi se vad mer jag kan tänkas pyssla med innan jul Flera små hjärnprojekt just nu som vill bli verklighet. Precis som vanligt typ 2 veckor innan jul. Varför kommer inte inspirationen i början av November?


Musiknojja


Sitter och lägger in låtar i min Ipod. Jag ska jobba i en annan butik idag. En outletbutik där jag förmodligen inte kommer hitta så bra och där internet inte kommer finnas och eventuellt ingen radio heller. Vill lätta upp det för mig med lite uppdaterad musik i Ipoden.

Men det är ett gissel. Jag är jättetrött på allt som redan finns i den, men när jag sätter mig för att radera låtar så går det ändå inte. Alltså rent mentalt. Jag är kass på att rensa! Slutade med att jag istället la in mer musik. Nu hoppas jag att den går att koppla in på plats.

Bävar lite inför dagen. Hur funkar den gamla kassan nu igen och kommer jag överhuvudtaget hitta någonting? Vet att trycket är ganska hårt i den där butiken också... Ska ladda med kaffe och goda grejer.

Hos oss är nu en elektriker och kopplar in dimmers i istort sett varje rum. Trevligt!



Gardiner...


Idag tänkte jag göra slag i saken och köpa tyg till gardiner till vårat vardagsrum. Vi bor ju på markplan och hur härliga fönstrena än är i all sin enkelhet så vill man ju ibland kunna dra för så att insynen inte blir så total. Tanken på att någon kan stå precis bakom ens rygg utanför fönstret när man kollar på tv är lite otäck.

Så vad ska man då ha för stil? Jag tänker mig enkla vita långa som man om man vill kan dra bort helt från fönstrena och bara ha längs en vägg. På en gardinstång som löper längs hela taklängden så att man kan flytta gardinstyckena lite hur man vill.

Tyvärr var hade de inte tyget jag ville ha i tillräckligt många meter så det blev inget köp idag utan får vänta på ny leverans. Men något sådant här vore sjysst som slutresultat:



Bild från lånad Indori.se


Agnes fyller 3




Idag har vi varit på kalas hos Agnes som fyller 3 år i morgon. Hon ville ha rosor på sin tårta.



Och hon kämpade duktigt med att blåsa ut alla ljusen.



Mormor hade pysslat ihop en marsipantårta med tårtfat och ett annat fat fullt av kakor av skumgummi och wellpapp. Mormor är bäst på pyssel!



Och här har vi bästa Bus-kompisarna. Dom har faktiskt blivit kallade gangsters vid ett tillfälle. Kan man inte tro om dessa tyllbeklädda sockerbitar...


Listen up alla B A R B R O ´S




Idag är det vår dag. Vi har namnsdag! Så grattis säger LillBarbro till:

Mamma OriginalBarbro
Storasyster StorBarbro
Storasyster MellanBarbro
Juliana Barbro Alonso
Bauta Barbro
Betty Barbro
Viola Barbro
Me myself and I - LillBarbro

(och Lill-Babs)

Glömmer jag nån nu eller är det så här många Babsare vi är?
Och tack Sylla för påminnelsen... du glömmer då aldrig!


(bild lånad från http://farbror-sid.se/home/?p=1782)




Gurk-morgon


I morse var jag och Kollegan och hälsade på Julie, Ola och deras lilla bebis som gått under namnet Gurkan men som nu fått det finfina riktiga namnet Judit Liv Moni Alonso Löfgren. Hon var så fin. Så där ny och gottdoftande som bara bebisar kan vara. Och med de där bebisljuden som är så gurgligt angenäma att man vill köra upp näsan i nacken och lukta. Det gjorde jag också. Ljuvliga Lillplutt!

Vi åt frukost och Igna hade varit där och bakat såna där blogg-kakor som jag inte kommer ihåg namnet på men som är pastellfärgade och puffiga. Dom var så goda att jag tog tre och nu mår jag lite illa. Det blev helt enkelt lite för mycket sötsaker för mig att hantera denna morgon.

En fin morgon var det iallfall. Och Julie hade enorma baloobas. Ojojoj säger jag bara.





Lugg!



Nu har jag också skaffat mig en löslugg. (Joa skrev om den på sin blogg för ett tag sen) Min syster MellanBarbro har en blond som var så verklighetstrogen och rolig att jag också ville ha en. Jag hade lite svårt att bli kompis med min, men efter lite hjälp av sax, vatten och fön funkar den slutligen.





Men sen blev det lite tid över...


RSS 2.0