Lalalalalala Tonight!




Det var länge sedan sist men ikväll är det äntligen dags för detta gäng att ge sig ut på stan igen som så många gånger förr. Alla 4 är peppade till max vad jag förstår, för vad som förr var som vilken lördagskväll som helst för oss är numera extraordinärt superlyx. Hurra!


Tillägg:



I lördags - ungefär 5 år äldre - men lika lyckliga!



Spänning på hög nivå



Idag har det närapå varit julafton. Jag och A har varit och beställt en möbel som för oss ska fungera som tv-möbel. Det roliga med det här skåpet är att man får vara med och bestämma utformningen. Vilka sorts moduler man vill ha i sitt skåp och så också färg...



Och som ni ser av bilden så var färgvalen oändliga! Jag kan fastna i timmar med sånt här medan A ganska snabbt vet vilken färg han tycker. Idag kom han fram med den "luckan" man ser på bilden och tyckte vi skulle ha den kulören. Och så blev det.



Just vårat skåp kommer se ut så här, fast inte riktigt den färgen.



Och här är designern Håkans mini-modell av skåpet - vilket underbart pyssel!



Håkans möbler har namnet Zweed och han har förutom detta skåp som heter Citti även gjord detta som heter Moodi och också är helt underbart (men för långt för oss)

Kolla in Zweed här, där har jag lånat endel av bilderna



Ugglor i hallen...


Igår var Mamma och Pappa här och Mamma hjälpte oss att tapetsera vår hall. Vad Mamma än säger - hon är proffs på att tapetsera och mäta och komma på bra lösningar.



Första våden på plats.



Det var mycket med det där mätandet. Färgglad eller svartvit uggla? Trixigare än man kan ana!





Nu är hela vår hall fylld av fina små ugglor. Jag trodde vi skulle vara klara på ett par timmar. I verkligheten tog det en arbetsdag. Så mycket vinklar och vrår att mäta ut. Tack snälla Mamma för hjälpen, vi skulle inte klarat det utan din hjälp!


Så kom snön...





Man orkar ju inte riktigt det va? Men helgen kom också.
Vi ska tapetsera och kanske beställa en fin byrå. Jag längtar!

Trevlig helg gott folk!


Go Annapanna!





När jag träffade AnnaPanna första gången så gjorde hon kullerbyttor nerför Hammarbybacken med två tofsar i håret. Detta var 15 år sedan och efter det har vi åkt snowboard, dansat till drum´n bass och varit sambos. Men det är också länge sedan och nuförtiden är AnnaPanna lärare och vann i våras en tävling anordnad av Microsoft och fick titeln "Europas mest innovativa lärare". Inte illa!

Jag läser i dagans DN (!) om hur Anna finns tillgänglig för sina högstadieelever via Facebook och msn även efter det att skolan stängt för dagen. Hur hon hittar nya vägar för att få alla att hänga med i fysiken. Bygger lego-robotar och visar Youtube-klipp. Man kanske skulle ta och hänga med på en lektion någon gång, det jag minns från mina fysiklektioner i högstadiet är mina och Helenas pratbubblor till bilderna i boken.

Idag åker Annapanna till Sydafrika där hon ska tävla om titeln VÄRLDENS mest innovativa lärare. Lycka till Anna, du är grym!


Lördagen i bilder


















Lördagen - en vacker höstdag - långpromenad i stan. Baka maränger. Gå på kalas. En mycket fin lördag.





Kärlek!




Var hemma hos Mamma och Pappa igår och dom har den kanske sötaste bilden på Elis jag sett på sin vägg. Vill bara äta upp!


En epok har gått i graven






Zazza är ett minne blott. Skyltfönstrena som förr var fyllda med spektakeldockor, marionetter och gnagardjur står helt tomma och ledsna. Det enda som finns kvar är en liten zazza-prålig guldram med en tidningsartikel som handlar om hur alla butiker vid Hornstull tvingas stänga till förmån för ett köpcentrum. Det hela ser otroligt sorgligt ut.

Och visst är det sorgligt med. Jag grämer mig att mitt och Kollegans planerade besök inne i själva butiken nu aldrig kommer att kunna verkställas. Grämer mig att jag inte mer kommer få hänföras av Zazzas spektakulära skyltning. Jag har ju länge undrat hur en butik som Zazza går runt, men det är tråkigt när en sådan tvingas slå igen utan att ha gått i konkurs.

Man får helt enkelt hoppas att Zazzas dockor dyker upp i nåt annat skyltfönter en dag. Håll alla lediga tummar.

Ett lite bajsnödigt hemma-hos-reportage


Min kompis Åsa har på FaceBook uppmärksammat ett reportage i DN:s senaste Bostads-del som kom i Söndags. Jag bläddrade som hastigast förbi den men har nu fördjupat mig i texten. Herregud vilket ordbajseri! (ursäkta ordvalet moster och morbror, men det är ett så talande uttryck) 

Och som jag kommenterade till Åsa: Det är verkligen tur för paret i denna våning att de investerade i den där lilla Pixiu, ja drakens nionde son enligt kinesisk mytologi, tror dom kan behöva dess kraft efter detta. Tack Åsa för att du delade med dig av dessa festligheter.



http://www.dn.se/bostad/vindsvaningar-har-blivit-ett-satt-att-leva-1.1185309


Och för framtiden när länken försvinner, för sånt här vill man ha kvar, här är texten:

Eric Tour och Nina Persson har nyligen gjort i ordning sin andra vindsvåning. De letade i två år innan de fastnade för lägenheten med två takterrasser i Vasa­stan i Stockholm.

Eric Tour vänder vant de spröda råvarorna på sin teppanyakihäll. Vårlök, groddar och mizunasalladens dekorativa blad lierar sig med äggnudlar och räkor. Heta droppar från flaskor och burkar med besynnerligt innehåll får fullborda verket.

– Vi lagar mycket asiatisk mat sedan tidigare, men under varje resa snappar man upp nya smaker. De här kryddpastorna köpte vi i Peking förra veckan, säger Eric och korkar upp en flaska vitt vin, tillverkad på Semillondruvan. Enligt den sydafrikanske gårdsherre som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till stark asiatisk mat.

Annons:

Den gigantiska köksfläkten suger effektivt upp aromerna de sex meterna upp till taknocken, för att sedan sprida väldoften över takåsarna.

– På originalritningarna gick loftet ut en bra bit över köket. Men har man över sex meter i takhöjd, vill man ju bygga bort så lite rymd som möjligt, säger Nina Persson och blickar ut över sina 165 kvadratmeter.

Paret har själva varit med och projekterat, från råvind till färdig våning. Precis som inför färdigställandet av deras tidigare vindsvåning.

– Vi visste precis vad vi ville ha den här gången. Stora öppna ytor med kök och öppen spis centralt placerade, många ljusinsläpp och terrass i söderläge. Men det tog nästan två år att hitta det perfekta objektet, berättar Nina.

I samband med terrassbygget upptäcktes ett outnyttjat schakt. Trots att en stor ångbastu redan fanns i det nedre badrummet, valde paret att inrätta en ”underjordisk” bastu med tre generösa lavar och helkaklad dusch. Precis som inomhus finns här inbyggda högtalare kopplade till en central ljudanläggning.

Ytterligare en bonus blev bygglovet för ännu en terrass, belägen på en del av en utrymningsplattform i höjd med loftet. Här är det mest Eric som håller till för att tillreda egenfångat i fiskröken.

Efter sina elva år tillsammans har Nina och Eric utvecklat en i det närmaste synkroniserad inredningssmak; stilren med stark dragning åt modern italiensk design.

– Vi har också lärt oss att inte stressa fram möbel- och textilval. Det är till exempel först nu som vi beställt sängbord. Det blev betongskivor på stålben från en svensk formgivare, säger Nina.

Den fasta inredningen är diskret men sofistikerad. Vitvarorna i köket kommer från Gaggenau och i badrummen står vita Corianpjäser från italienska Boffi. Till andra exklusiviteter hör takfönster med regnsensorer och en elektriskt styrd toalettdörr. Genom en stor klarglasruta exponeras det vackra badrummet när det är ledigt. När dörren reglas ändras glaset till frostat.

Sina många resor till trots lyser souvenirerna med sin frånvaro. En utvald samling har fått sin plats på murstocken intill köket. Här tronar en vacker urna från Österlen och det bevingade lejonet Pixiu, som enligt kinesisk mytologi är drakens nionde son. Enligt feng shui ska den lilla figuren bringa rikedom och skydda mot ondska.

Sara Trus

(Källa: dn.se)

Höstrapport

Tjenamoss

Denna helg har varit så trevlig. Älskar hösten som den är nu men alla färger och frisk luft. Och vi har varit på bröllop. Fina Carola och Alex gifte sig i Allhelgonakyrkan och hade sedan fest på Långholmens Värdshus. Många fina vänner har gift sig i år och jag blir lika glad varje gång. Carola och Alex, inget undantag. Länge leve kärleken!

Apropå kärlek... jag har i helgen fått min efterlängtade Iphone med posten! Så glatt och härligt. Men Tele2 hade missat att byta mitt abbonemang så igår fick jag ett sms som talade om att jag nu hade surfat för 500:- (efter ett dygn) Misstaget rättades till idag på nåt vis som hon förklarade men som jag inte riktigt hajjar hur. Jaja. Nu är problemet bara att min iPhone och LillBarbro inte verkar gilla varandra alls. Så snart kanske LillBarbro får lov att flytta.. men vi får se.

Och så igår så var vi på Alviks Måleri och kollade på tapeter med Emma och Mackan. Fanns massa fint men det slutade med att vi igårkväll beställde den där fina uggletapeten från Anhropologie. Ska bli kul att få mönster och färg i vår lilla hall. Och växtvykorten får istället bli en stor tavla. Och oj vad kul det är att fixa hemma. Får aldrig nog.


The Kids Are All Right


(Ja faktiskt just så med särskrivning vad jag förstått)

Var och kollade på den filmen med Malin igår. Vi började att gå till Urban Deli vid Nytorget och äta god salmalax med smarr och gott hembakat bröd. På det lite carpaccio och sedan choklad i ugn. Mums!

Men sedan förstår ni, var vi och tittade på filmen The kids are all right. Det var en sån där riktigt fin och bra film på alla sätt. En med helt vanliga människor i en fullständigt normal nutidsmiljö som man får titta in hos och se hur de lever sina liv tillsammans, hur de snackar runt middagsbordet och så - jag älskart! Men så var det ju så mycket mer än så. En väldigt fin historia med.  Sedan var Julianne Moore och Mark Ruffalo med också och då blir det nog oftast bra. Gå och se!



Malin hade dagen till ära (kanelbullens dag) Bakad bullar som hon hade med sig men de orkade vi inte äta upp efter allt svullande på Urban. Jag fick ta hem dom till mig och A istället. I morse trodde jag att det var födelsedag all over again när A kom med kaffe och bullar på sängen. En helt vanlig tisdag! Där satt vi och hade kafferep innan åtta på morgonen. Så himla trevligt! (Och tack Malin för bullarna, de var verkligen supergoda OCH proffssnygga)




RSS 2.0