Tjallarn å jag


Idag när jag efter en otroligt svettig dag på jobbet, både rent temperaturmässigt men även häcken-full-mässigt, fick gå därifrån så kände jag att det var en sån kväll då man vill hitta på nåt. Ringde Kusinen men hon var upptagen med jobb. Då blir man ju så glad när en fin gammal vän som Tjallarn ringer upp och känner samma sak.

Vi slog våra påsar ihop och åkte hem till mig och åt carbonara och jordgubbar med grädde.Tjattrade och tjallade som sig bör med Tjallarn.  Sedan gick vi på promenad på Långholmen. Oj vad Monica har rätt i att Stockholm är skönt när det bara är grönt. Så ljuvligt skönt faktiskt. Gick ner till vattnet och blickade ut över Stadshuset, gamla stan och andra delar av söder som badade i kvällssol. Och vilka fina små stugor med hemliga små trädgårdar det finns mitt i stan!

Nu har jag med mig ett par rosor och en bukett rödklöver hem som får piffa till vårt kök litegrann. Vad mycket lite blomster gör också för ett lite kalt rum. Och sådana här ljumma sommarnätter - finns dom verkligen på riktigt?

Nu ska jag duscha av mig allt klibb och sedan är det bingen som gäller.

Gonatt!


Festande vidrigt småkryp


...påkommet mitt i sitt blodsugar-inmundigande strax intill övergång mellan höft och lår på A denna morgon. En lite nervös stämning infann sig då jag greppade pincetten för att få bort det lilla snubbkrypet som redan växt en aning i storlek. En känsla av jämn blandning äckel och iver kommer över mig när jag ser något sådant här. A vill hävda att jag var spattig. Jag vill hävda att jag var fylld av iver. I vilket fall, fästingen rycktes ut med framgång. Den fick kontrollgå på ett papper för att vi skulle se att den inte lämnat kvar exempelvis huvud i A. Sedan fick fästingen det straff den förtjänade - toaletten.

Och apropå blandad känsla av äckel och iver. På Svartsö hittade vi plötsligt en helt proppmätt fästing ligga stinn efter maten på köksgolvet. Hela Svartsögänget skockades med mobilkameror runt den lilla äckliga varelsen med stor uppsvälld gråblank kropp. Sedan gick vi i samlad trupp till grillen där fästingen lades. Vi stod knäpptysta med bultande hjärtan ända tills vi hörde ett POFF när fästingen brann upp / exploderade. Tyst kom vi överens om att den fästingen festat så grovt på var lilla taxen Sören.

Så är bestämt.
En liten tanke...


Går till Mamma och Pappa som är i Dalarna. Verkar så härligt att vara där nu i det fina vädret och jag önskar jag kunde vara där med dom. Så fint där när sommaren är i full gång. Längtar både till fina Linghed och efter min familj. Hoppas att vi snart kan komma upp!
Midsommar part II


Jag och A stannade ett par dagar extrapå Svartsö. Under den tiden fick vi smak på hipstamatic-funktionen i Iphone. Jag vill också ha!! Det har varit några helt underbara dagar på Svartsö. Vi ville inte inte åka hem och drog ut på det så långt som möjligt genom att ta morgonbåten på måndagmorgonen. Att promenera på skärgårdsö klockan fem en solig sommarmorgon är hemskans vackert, men också en kamp mot myggorna. Ungefär 30 myggbett och 2-3 fästing-påhälsningar senare är vi nu hemma igen. Tack alla inblandade för en grym start på sommaren. Det gav mersmak!

Midsommar part1Denna midsommar var vi på Svartsö precis som förra året.I år hade vi en ny midsommarfirare med oss också. Judits första!Kulinariska läckerheter...Älsklingshunden Sören var förstås också på plats

En fantastisk midsommar med strålande sol tillsammans med en massa fina vänner. Och GOD mat förstås. Kan man ha det bättre?

Präkto!

Oj - jag gillar att laga mat i vårt kök. Vi får plats båda två med bunkar och slevar och köksmaskiner utan att krocka nämnvärt. Igår var våra föräldrar på besök och middag hos oss. Vi spenderade dagen i köket. Jag bakade sockerkaka (till en jorgbubbstårta som mitt huvud just nu är fixarad vid - mums!) och även två uppsättningar bröd som blev väldans smaskens. (Älskar även vår fina kitchen aid)

A lagade en potatissallad med kapris, sparris och dijon samt kalventricot - mums även det!

Det bästa med att laga mat till stor middag är att inte längre diskgrejen hänger över en efteråt (jag VET jag TJATAR men det är ett MIRAKEL det där som kallas diskmaskin) Vi (aller iallafall jag) står ju där och pular med disken med ett nöjt leende. Nu vill jag vra hemma och baka kaka hela tiden. Hur ska detta sluta?


It wasn´t me!

I morse var jag och träffade mina kollegor som är systrar och bor grannar med mig. Vi åt frukost i solen i högalidsparken - så trevligt! När jag kom hem igen kände jag att det var en sån där härlig morgon och jag öppnade upp vårat sovrumsfönster på vid gavel och njöt av vädret och allt det härliga, ni vet...Plötlsligt hade jag besök. Ja jag vet hur det låter. A har anklagat mig för kattkidnappning när jag uppmuntrade vår gårdskatt Majs att komma på husvisit en gång i vintras. Jag vill hävda att det var högst oskyldigt. Det är väl ok om kissen tittar in en liten stund? Det tyckte inte A som snabbt såg till att Majs gick ut igen.Men den här gången så VAR det faktiskt inte mitt fel. Plötsligt stod vår andra gårdskatt på fönsterbrädan. Han hoppade snabbt ner på golvet och gick sedan hysesyn. I varje rum gick han runt och snokade och jag tyckte ju självklart att det var ganska trevligt. Efter ett tag kände jag dock A:s ord ringandes i huvudet. "Kattkidnappare Kattkidnappare" och tog katten och släppte ut honom i fönstret.Utanför satt Majs och glodde. Han tycker nog inte det är okej att jag blir kompis med kattkonkurrenten. Nåväl. Jag gick in igen men efter ett tag hörde jag en duns. Katten var inne igen.

Jag lät han va och gick så småning om in i sovrummet och fick då syn på en liten unge på trehjuling med napp i mun som stannat till utanför mitt fönster. "Var är katten Måns då?" sa barnet bakom nappen. Oj. Nu kände jag mig verkligen som en katt-tjuv. Och sedan hörde jag mig själv ursäkta mig inför barnet som stilla och anklagande satt på sin trehjuling och tittade på mig.

"Han smet in här i fönstret, han går nog på upptäcksfärd här inne" sa jag. Barnet sa ingenting. "Jag kanske ska släppa ut honom till dig?" "Ja" sa barnet. Och så gjorde jag. Och skämdes. Men det var ju inte mitt fel! Väl?

När katten Måns för tredje gången försökte hoppa in så sa jag till barnet att nu stänger jag så han inte kommer in igen. Barnet nickade. Jag stängde snällt fönstret igen och kände mig väldigt skyldig.

Nu vet jag vad förnedring är. Att bli anklagad av en 2-åring och ta åt sig.


Mmm...
Så skönt vakna upp och vara hemma i vår sköna lya! Och att tassa in på toa på morgonkvisten på det nya gröna golvet - pure heaven. Fast att dra på golvvärmen måste man tydligen vänta några veckor på. Det kliar i fingrarna...
Konsten att se ut som en japansk skinkmacka


Nu tror jag det är vecka 4 eller 5 för mig på bikramyogan. Och fortfarande förundras jag över uppmaningen jag där får:

"Put your head between your legs below the knees with your fingers under your heels and pull until you look like a japaneese ham sandwish"

En japaneese vad? Hajjar folk i allmänhet den liknelsen? Varför använder sig alla instruktörerna av denna fras? Är det ett krav från högre ort? (Ett lustigt krav i sådana fall)

Med tiden har jag ju förtsås greppat hur jag ska göra själva ställningen, men jag greppar fortfarande inte liknelsen. Googlade därför på denna macka och något riktigt platt rör det sig förstås om. Och jodå, nåt riktigt platt var det iallafall. Men kanske hade jag hajjat "Ett dubbelvikt tunnbröd med smör på" bättre, om man nu ska se ut som ett tilltugg.Ps blogginälägget där jag lånat bilden beskriver bikramyogan på ett ganska kul vis...


Hasbeens!


Jag köpte mig ett par Hasbeens träskor för två somrar sedan som jag älskat och använt flitigt och som nu är uttjänade. Under dessa år har Hasbeens stigit ordentligt i pris (kanske har nåt att göra med tillverkning i Italien istället för Dalarna och ökad populäritet) Så jag blev ordentligt glad när jag fick nys om en pågående utförsäljning!

Var där i morse tillsammans med hysteriskt många flickor som snällt stod i en kanske 30 meter lång kö. Och som stressades av att se tjej efter tjej komma ut med proppfulla kassar med träskor! Skulle det bli nåt över till oss över huvudtaget? Men se det blev det. Jag norpade åt mig dessa två till mer en halva priset. Så ett tips är att kvista förbi Klara östra kyrkogata 8 (mitt emot Åhlens City typ) tors-fre 10-11 juni mellan kl 8-19   OBS! endast kontanter!


Dessa fast i en lite mer senapsfärgad variantOch så dom här godingarna. Och båda har jag suktat efter men tyckt är alldeles för dyra. Lycka!I huvudet på Lil´B


Vet att LillBarbro inte är på topp just nu.  Det som pågår just nu i mitt liv är jobb, yoga och renoveringen. Och hemma råkade vi bli av med internet ett tag då vi bad byggarna att ta bort ett fult telefonjack i köket. Det visade sig att det lilla fula jacket innehöll mycket mer än vi kunnat ana så nu har man fått gräva efter sladdar ner till källaren och bökat och finally - internet är tillbaks igen! I helgen flyttade vi in och det är så fruktansvärt skönt! Dels att sova i vår säng igen men framför allt - det är så fint i köket och badrummet!

Det som jag hittills varit mest nöjd med rent praktiskt är såklart diskmaskinen. Hurra för att ha den! Plötsligt kan jag inte hajja hur man orkat handdiska år efter år, dag efter dag. Eller rättare sagt: Jag kan tänka mig hur fruktansvärt svårt det måste vara att flytta från en diskmaskin till handdisk. Känslan är otroligt lyxig!

Ananrs kämpar jag på med yogan. Det varierar verkligen hur jobbigt det är. De två senaste har vissa av övningarna känts helt hysteriskt plågsamma. Vill inte hålla ut mina armar från kroppen en tiondels sekund till! Men sedan bara vänder det en dag och de jobbigaste övningarna går att deala med på skönare vis. Fortfarande får jag en hel del kommentarer från lärarna. Igår trodde jag att jag kom undan men då visade det sig bara att läraren kallat mig för karin hela lektionen och jag inte tagit åt mig...

Ps. Blir man inte lycklig över den fräcka måsen här under? Älskar hur han diskret smyger in, kollar sig omkring och sedan rusar ut igen.

Ha en skön onsdag!


Smooth Criminal

Hej!


Det har varit tyst på LillBarbro ett tag. Detta beror nog mest på att jag har yogat på morgonkvisten och grejat med annat på kvällskvisten. Denna morgon har jag dock låtit mig själv vila från yoga genom att ta sovmorgon. Men jag vaknar såklart ändå klockan sex eftersom jag nu är van vi det och ligger istället och funderar på det sista vi behöver fixa i lägenheten.

För nu är det nästan klart. Igår var vi där och plockade in grejer i köksskåpen. Det blir så fint! Längtar nu tills allt är klart och man bara kan bo. Känns som att resan dit varit ganska lång. I helgen fick jag psykbryt för att handtagen hamnat på fel ledd på alla köksluckor. Men nu känns det som att det kanske får vara så ändå. Det ser nog ok ut. Bara att jag är så inställd på hur jag tänkte att det kulle vara och hade lite svårt att släppa det. Och ett tag så trodde vi att golvvärmen inte fungerade. DET var nervigt. MEn det gjorde den. Tog bara några timmar för den att bryta igenom cementgolvet verkade det som. Men innan vi visste det hann ju tankarna om att göra om hela badrummet gro i huvudet - huga!

Egentligen kan vi flytta hem nu men vi ska nog vänta till helgen så vi kan greja lite mer först. Men åh så könt det ska bli!

Ps. Tack Kusinen för smsen. Nu vet du läget lite mer... :D

RSS 2.0