Nya jeans


Mina älskade, älskade gamla Acne-jeans är lagade flera gånger om. Men när de nu spruckit för kanske femte gången med en jättereva rakt på rumpestumpen så går dom inte längre att komma undan med i alla lägen. Slängas ska de dock inte. Men ett par hela och rena i samma kaliber är något jag med jämna mellanrum sökt efter i butikerna.

Att prova jeans finns det väl ingen som tycker är kul. Förutom den där norskan i Gina Tricot-reklamen möjligen. Fast nu duger ju inte ens hon utan är utbytt mot en 10 år yngre brasilianska. Så att det är trögt för en annan att ta sig till de osmickrande och cellulitframhävande speglarna i omklädningsrummet och knöla in sig i olika jeans är väl inte så konstigt kan jag tycka.

Igår gav jag det en ytterligare chans. Hos Acne rafsade jag tag i ett gäng med sjysst tvätt och smala ben och drog in i provrummet. Huga säger jag bara. Allt satt illa. Jag blev svettig. Höfterna fick inte plats. Tillbaka med alla igen. Men som tur var gav jag inte upp där. Hittade ytterligare en modell som såg ut att vara värd att pröva. Och se där var den, ersättaren! Pålitlig, lagom hög midja som liksom inte tar slut förrän midjan smalnar av. Därmed slipper man tilltryckta kärlekshandtag och riskerar inte att visa en sparbössa om man hukar. Smala ben hela vägen - så som jag vill ha det.



Hurra säger jag! Detta par har potensial att bli de nya favoriterna.
Acne Needle M-waist Lena var namnet.


Sommardrömmar


Jag längtar inte så där jättemycket efter sommaren än. Tycker om att vintern är på riktigt i år och gillar det här med att vara inomhus ganska mycket... Men det är klart att sommaren är det allra bästa.

Och nu finns en plan för semester som gör att man längtar ännu mer. Vi är 10 personer som ska hyra ett hus i Italien. Närmare bestämt i Umbrien. Det är ett hus som ligger på landsbygden och jag hoppas att vyn är lika vacker som bilderna antyder. Är lite rädd att vara så långt ifrån havet i slutet av Juli. Lär vara en stekpanna i Italien då! Men huset har pool och en sjö ska finnas i närheten så jag sätter mitt hopp till den. Nu drömmer jag om god, mat, dryck, ostar och om att läsa en god bok i en av de där solstolarna på bilden. Det är nästan svårt att tänka sig sol och värme nu, men tanken lockar...







Bilderna lånade från www.homeaway.se

Köksfunderingar

Det blev aldrig nåt av med att sy gardiner idag, som jag utlovat. Istället lades energin ner på att planera kök. Förutom att vi suttit och grubblat med Ikeas "bygg till kök"-program (som för övrigt var skitbra) så har jag nu på kvällskvisten försökt skissa upp en idé om hur vi kan få mer förvaring och avställningsyta i köket. Kanske får vårt köksbord lämna plats för ett lite mindre så att vi kan få upp nåt sånt här arrangemang.



Tänker oss en kaklad vägg med trähyllor och sedan en bänk under med plats för köksredskap och undertill kanske ordnade högar av kastruller.



A kom med förslaget att vi istället för min ritade bänk slå till på den här skönheten från Dulton som vi i helgen såg på Coctail. Det är ett plåtskåp i gräddig vit färg. Så himla fint så att man mer än gärna skulle vilja trycka in det på något vis. Om inte där så gärna någon annanstans i hemmet. Men vart?


Äntligen


...Men faktiskt fick jag äntligen tummen ur och satte fast handtag på våra garderober. Jag liksom tröttnade på det här:



Att försöka pilla upp dörrarna med hjälp av spingan. Med rött nagellack på naglarna.

Nu ser det i stället så här flott ut:



Vi har valt en gammal garderobsklassiker till handtag. Ett handtag som kanske flutit obemärkt förbi i ens barndoms garderobssystem men som förtjänar lite hyllande uppmärksamhet.



Garderobshandtagens Roll´s Royce.


Tummen mitt i handen.


I morse var också en väldigt trevlig morgon. Vi hade bjudit över Kusinen och Hennes karl Jocke på brunch. I brunch-besöket hade vi även bäddat in en vädjan om hjälp att få upp vår fem meter långa gardinstång som vi inte lyckats få upp på egen hand. Budet antogs och paret kom över på spikad tid.

Vi började med brunch. Krispig, knaperstekt bacon med äggröra. Toasts med grillad halloumi och Lemon Curd. Alla bävade nog lite i det tysta för det som komma skulle.

Det föll sig så (som vi nog alla visste redan från början) att Jocke blev den som ledde hela arbetet. Och som bilderna antyder så blev det nog faktiskt Jocke som gjorde det mesta av jobbet med. Jag och A kom av oss helt och blev som tonåringa mähän som mest stod vid sidan av. Följde bara instruktioner. Jocke grubblade lite, tänkte till en stund och började sedan arbeta på. Och, ja, han gör arbetet i 3d-glajjor. Det närmsta vi kunde komma skyddsglasögon.



När det hela var klart psutade vi alla ut. T.o.m proffset Jocke tyckte att det gick bättre än förväntat. Äntligen har vi gardinstången på plats. Vi firade med chokladkaka. Och i morrn är det jag som sätter igång med gardinerna. Hurra!


En så trevlig liten utflykt


Jag och A hamnar alltsom oftast på Heron City. Så enkelt och bekvämt att sätta sig i bilen efter jobbet och dra iväg för en kvällsbio. Vi hyser en hatkärlek till detta ställe. Bion är bra. Stora dukar och generösa säten. Maffigt ljud.

Men av Heron City´s Food Quart skulle man kunna önska mer. Ser vid första anblick ut att erbjuda en massa olika läckerheter men när de synas i sömmarna känns de flesta rätt trista. En ganska så muggig Indier med bilder av menyerna som snarare skrämmer en än lockar till köp. Ett Kinahak där det serveras friterat och sötsurt. Och så "Den gyllene måsen" förstås. Och så alltid ett jättegäng tonåringar som glider runt i mysbyxor eller högklackat och gapar lite väl högt till varandra över borden.

Men det finns ett undantag. Killen som säljer "Majs i mugg" är nämligen själva behållningen av hela Herons Mat-utbud. Här kan man köpa varm majs med olika kryddningar i (som namnet antyder) mugg. Jag vet dock inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser majs-ställets slogan på försäljarens rygg:

"MAJS I MUGG - PROVA DEN NYA KONCEPTET!"

Trots att det var ett halvår sedan vi första gången såg denna t-shirt där tryckfelsNisse varit framme så har man inte brytt sig om att byta ut den ännu. Man måste väl någon gång ha insett felstavningen? Antagligen har man resonerat så att man ändå inte ser ryggen där han står i sitt stånd. Men se det gör man visst, för bakom hans rygg går rulltrappan upp och ner. Det är emligt och roligt på en gång.

Jag har faktiskt bara testat Majs I Mugg en enda gång men det var ett fantastiskt snacks till bion. Jag valde att toppa mina med smör och salt. En klassiker. Men det räcker med en liten mugg vill jag nog hävda.

Efter bion så glider man tillsammans med alla andra nerför rulltrappan och direkt in i bilgaraget. Man rullar hem igen och väl hemma kryper man till kojs. Nöjd med ännu en trevlig utflykt till Heron.

Frukostbesök

I går morse var en sån där riktig trevlig morgon. Jag fick besök av Julie och Judit.  Dom kom över på frukost tidigt på morgonen och vi hann hänga flera timmar innan det var dags att gå till jobbet. Kändes som att jag började jobba långt efter lunch. Älskar när det blir så. Här är dom båda under filten i soffan:



Att Judit är lik sin pappa råder det inga tvivel om



Sedan följde dom med mig till jobbet och Julie hjälpte mig märka upp en ny leverans skor som kommit medan Judit sov fint i vagnen. Så mysigt, så trevligt, så bra som en fredagsmorgon kan bli!

PS. När man håller i Judit så är hon så rolig. Hon tittar intensivt och växlar mellan att se väldigt bekymrad ut till att dra på ena smilbandet. Ibland spricker hela munnen upp i ett stort smile. Och pratar man lite med henne så kan manha turen att få respons. Så liten och pratar tillbaka! Judit säger saker som Mmmm bubl okej (om än ofrivilligt så sa hon faktiskt det) Man vill äta upp henne litegrann. DS





Tar emot mutor


Det finns två damer som konternueligt kommer och köper väskor på vårat jobb. Väskorna är sådana som kunder får när de handlar skor, men som är dyra att köpa in så att de som vill ha utan att handla skor får betala för dom. Det är mosters lilldotter eller grannens tonårskilles flickvän eller nån annan i den stora bekantskapskretsen som nu också vill ha säger damerna. 

Jag vet inte varför dom känner att dom måste förklara till vem det är, dom får ju betala fär väskorna, men förklaringarna blir allt längre och längre. Jag har dock förstått att att dom är pantletare, men vad jag sett så är det inte till det väskorna används.

Idag kom en av dom in med ett paket till mig. Jag kände instinktivt att detta bör jag inte ta emot. Det är en muta. Nu vill hon hämta påsar gratis. Men hon stod på sig och sa att jag var så snäll och lät dom handla väskor, drog nån liten historia om hennes två döttrar och påsar och jag så snäll så snäll. Och hon hade varit förbi tidigare med sin julklapp till mig men då var jag inte här. Hon insisterade på att jag skulle ta den. Och så gjorde jag det.

När hon gått öppnade jag paketet och inuti fanns ett paket hjärtformade Noblesse. Är det något man kan muta mig med så är det just Noblesse. Hur visste hon? Och nu undrar jag: kommer jag palla att fortsätta ta 15 kronor för mina väskor? Jag är mutad!

Golvad...






Nya fina golv från Marrakech Design. Kan man få lite av alla?




Hemma... aaaaaah


Jag är fylld av inspiration. Och den e riktad på vårt hem. Älskar känslan. Men jag får ej tiden att göra allt som behöver göras! Nåväl. Man får ta lite i taget. Den senaste grejen vi fixat är denna lilla hylla över sängen. Den heter String Pocket och är, som namnet antyder, en nättare variant på original String-hyllan. En oemotståndig storlek tycker jag!



Nu har vi en plats för böcker och mobiler. Finns inte plats för sängbord. Nu saknas bara läslampor på väggen. En annan piffig färg som matchar hyllan vore fint tycker jag.

Och igår satt vi och pillade i Ikea-programmet där man ritar upp sitt eget kök. Roligt och klurigt. Men kanske blir vår renovering av snart.. så roligt! Men först lite planering. Budget och inredning.

Ute är det fortfarande vargavinter. Hela stan är fylld av sagolika frostade träd- Jag gillart!



Freeeeedag!


3 Darlings


Min nya Mobil

Jag har haft en halvtrasig mobil så länge. Den har varit utan tak och därmed har den med tiden börjat glappa och störa sig. Nu fick jag ta över A:s "gamla" Sony Ericson som jag tycker känns jätteny och härlig på alla sätt. Inte nog med att den inte glappar. Täckningen i vår radioskuggade lägenhet är plötsligt helt ok. Jag behöver inte längre trycka mig mot en fönsterruta för att till slut ändå märka att samtalet brutits. Nej nej, jag kan nu prata obehindrat. Dessutom är kameran bra.

Bubble Town

Jag har ingen IPhone men jag är glad ändå. För A har en och jag får spela spelet som jag blivit så hooked på på den. Bubble Town var namnet och det påminner om favoriten från förr "Bust a move" (kusin till Bubble Bobble) dör man ska få bort bubblor från en plan genom att skjuta på dem i rätt färg. Simpelt, barnsligt, och klurigt när man kommer lite längre fram. Allt i min smak. Detta spelar jag långt in på småtimmrna då A snarkar sedan länge och kanske är det Bubble Town som är lite av frklaringen till att jag inte kommer upp så lätt på morgonen.



Alicia Keys nya

Nu för tiden har jag svårt att verkligen gilla en ny låt. Kommer aldrig i närheten av hur mycket jag till exempel gillade Mary J Blige´s "Whats the 411" på 90-tal, eller neneh Cherrys "Raw like sushi" sent 80-tal. Men Alicias nya har potensial. Väldigt emotional över lag och det gillar ju jag. Hemma hos oss går "Empire State Of Mind" varm och då är det Alicias egna version framför Jay Z:s. Men förutom den är t.ex "Find a way to make it without you" och "Love is my disease" mina presonliga favvosar. Den sistnämnda extremt lidelsefull. Me like.



Bubblare: Värmeelementet

Förtjänar en förstaplats men eftersom jag redan nämnt den i tidigare inlägg fick den nöja sig med bubblarplatsen.


Helgen i bilder



Måndag igen. Helgerna springer iväg! Men kylan håller i sig. Denna helg har vi rotat i vindsförrådet efter extraelementet. Vilken skillnad det blev att ha det! Nu följer elementet med oss till det rum vi vistas i och sprider värme. Underbart! Inga Ernst-kuddar är sydda än men jag funderar fortfarande på att komplettera med sådana.



Varje dag ojjar jag mig över vad fina ammaryllisblommorna är som vi köpte in till nyårsfesten. Då var dom bara knoppar men nu blommar dom så praktfullt. Och dom räcker länge! Jag ska köpa hem snittblommor oftare.

Igår hade Violen sitt 3årskalas. Jag var där och firade.



Hon var lika entusiastisk som sin kusin Agnes när ljusen skulle blåsas ut



Vi har även firat Malin som fyller år först av alla varje år och därmed chockar med  nya siffran som gäller för vår ålder: 34 i år. My gosh! Det bjöds amerikanska pannkakor med olika smaskiga fyllningar. Mums! Sedan var helgen slut lika fort som den började och det är redan den 11 januari. Herrejeda mig så snabbt det går!




Förbenat kallt!


Ok, jag klagar inte på kylan utomhus och den vargavinter vi fått. Den gillar jag. Den är få förunnad och sällsynt. Men nog ska man väl ändå få ha det varmt och gott i sitt hem? Inte vi. Vi har det ganska nedrigt just för tillfället faktiskt. Våra vackra fönster drar nåt förskräckligt. (Nej jag önskar inte bort dom men attans alltså) Golven är också snorkalla. Elementen är inte riktigt vad dom borde vara . Och vi går runt med kalla rinnande näsor och istappar till tår och fingrar. Usch.

Tur att vi investerade i det här. Ska ner i det nu med min Ipod som sällskap. Sedan direkt på med den nya pyjamasen som är inköpt endast för kylans skull men som vid närmare granskning visade sig vara en glansig variant med asiatisk touch. Inte så vidare värst varm. Aja, i den och sedan ner mellan duntäckena. Det är bästa ställena just nu i vårt hem.

Mors


Tillbaka till verkligheten


Vilken skön grej det är att vara ledig så mycket.För mig som butiksjobbare föll sig ledigheten helt rätt i år. Jag har fått fler lediga dagar än vanligt. Men nu är dom slut. Och söndagsångest-känslan som jag brukar slippa smög sig så smått på igår. Jag gillar perioden med jul och nyår. Hemmamys och sedan festligheter - fin kombo!

På nyår hade vi fest hemma hos oss. Det var riktigt skoj faktiskt. Även fast jag de första timmarna var lite paralyserad (oj vad jag inte är projektledartypen) och inte fick något direkt uträttat. Kunde knappt ens prata med alla vänner. Det var som att jag inte kunde ta in någonting. Det hela startade nog ungefär när vi upptäckte att vi hade fem gafflar och knivar för lite. Hur kunde vi missa att kolla det? Och alla gäster hade redan anlänt så ingen kunde man be ta med. En snäll gäst sprang till en närliggande restaurang där de lånade ut 4 gafflar på nåder. Vi hade knytis och alla hade med sig massor av smaskigheter så ingen behövde vara hungrig iallafall.

Och när tolvslaget kom så släppte allt det där konstiga i mitt huvud och äntligen kunde jag också bete mig normalt. Det vill säga ha kul med alla vänner. Till slut hade vi även dansgolv och den sista gästen gick vid halvfemsnåret tror jag. Tack alla för en underbart kul kväll och för alla goda grejer ni hade med. (Som vanligt får jag en massa extra kärlek till sina älskade vänner vid såna här tillfällen)

Resten av helgen blev lugn. Tok-städning av lägenheten förvisso, men efter det bara tv och rester... Och sedan en mysig dag på stan med Bauta som innefattade båda frukost och lunch och lite shoppande. Jag framför allt en gul liten stringhylla som ska sitta vid vår säng.

Har sett Avatar också. Älskar 3D-glajjor. Varför har de varit borta sedan 80-talet?? Och filmen. Har varit lite anti, jag. Men se det fick jag äta upp. Den var ju hur bra som helst!


RSS 2.0