Hej!

Som ni redan hajjat så är det semestertider för LillBabsan. 

Semestern inleddes med flytt inklusive städ. När det var klart så drog jag på snabbvisit till Dalarna för att få lite kvalitetstid som man säger) med mina fina föräldrar. Alltid lika mysigt. Alltid lika jobbigt att säga hejdå.

Idag har jag lämnat nycklar till tjejen som köpt min lägenhet. Hon var som jag tänkt mig en fin, lite flummig och härlig tjej som fnittrade åt samma saker som jag. Det ska nog bli bra det där.

Nu är jag på snabbvisit hos Lillräven som jag frukost-fikade med i solen i morse. Jag lånar internet lite snabbt för sådana moderniteter har vi inte just nu i vårt boende. 

Jag har flyttat in till A och fått en egen garderob där mina saker fick plats gott och väl. Känns trevligt och bra. Och i morgon åker vi på sista minuten till Kefalognia så semestertiderna på LillBarbro pågår ett tag till.

Hoppas ni har det fint i sommaren!


Nu när det ska bakas muffins....


... och flyttas och så....

Jag har funderat på om jag ska få unna mig något fint efter att ha gjort vinst när jag sålde min lägenhet. A har legat på och tycker absolut att jag ska. Nu har jag kommit på vad detta skulle kunna få bli. Något jag drömt om länge . En Kitchen Aid!

Är fortfarande i funderarstadiet men kollar på Prisjakt efter billigaste (om man kan använda ordet billig i samma mening som ordet Kitchen Aid) och dessa två är jag förtjust i, vad tycker ni? Ljusblå eller ljusgul?


DÄR finns du dröm-muffin!




Det är inte klokt.

Ibland är visst någon som hör ens böner. Min efterlysning på den där alldeles speciella muffinsen gav resultat. Joa  - fantastiska Joa - som minsann tar tag i saker visste mycket väl vilken muffin det var jag talade om. Och hon drog det längre än jag.

Joa visste att mästaren bakom vår dröm-muffin heter Cheryl Lindblad. Hon bakade muffins till Wayne´s förr men som Joa själv sa sen började Wayne´s själva baka och då försvann hela magin. Vidare visste Joa att Cheryl sedan hade Muffin Company vid Fridhemsplan men att hon sålt denna och då har detta Muffinställe gått samma öde till mötes som Waynes.

Här nöjer sig inte Joa. Hon hittar Cheryls hemsida, hon mailar och vips! Självaste Cheryl har kommenterat  mitt muffininlägg! Det är ju helt makalöst faktiskt! Muffinsarnas okrönte drottning har delat med sig av sitt recept! Tack snälla, snälla Cheryl!


Postat av: Cheryl Lindblad

Vad roligt att ni kommer ihåg mina kanel muffins!! De var faktiskt en av mina favoriter. Du får receptet här och nu - en sommarpresent!

Själva muffins:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
125 gram runstempererat smör
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk äkta vaniljsocker
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen. Blanda i mjölken, vaniljsocker och de torra ingredienserna i äggblandningen. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet, strö på kanelfyllningen och fyll formarna sedan nästan upp till formkanten med resten av smeten. Grädda 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för mindre.

Kanelfyllningen: 1 1/4 dl vetemjöl, 3/4 dl strösocker, 60 gram smält smör, 2 msk malen kanel. Blanda och fyll muffinsarna enligt ovan.

Och till sist glasyren - min favoritglasyr som är så god på just denna muffins. Mycket socker men ibland måste man bara ha något gott!!

100 gram Philadelphia cream cheese, 4 msk rumstemperat smör, 350 gram siktat florsocker samt 1 tsk nypressad citronsakt.
Rör osten och smöret mjukt med en handvisp och blanda sedan i florsockret. Rör om tills krämen är mjuk och blanda till sist i citronsaften.

2009-07-22 @ 13:47:22


Jag är så barnsligt lycklig. Men bakandet får vänta tills flytten är klar. Hurra hurra hurra!

Rensning





Jag är inne i en fas i min flyttrensning då det känns som att hur mycket jag än rensar och packar så resulterar det bara i ett ännu kaosigare hem. Har jag så här mycket grejer?? Jag mår inte bra av det.

Så här: Jag har bäddat för mig i soffan. Mitt på golvet står en gammal sängbotten som vi släpat upp från förrådet och som får agera säng till A (även fast han nog helst sover hemma hos sig dessa dagar). På den sängen har jag lagt en hög med grejer som ska flytta med mig till honom. En hög som bara växer.

Grejerna som ska till Judits eller soptipp är också så pass många att de upptar alldeles för många kvadratmeter. Lägg där till smågrejer och flyttlådor över huvudtaget som ligger och skräpar här och där och som bildar små krokiga stigar genom hela lägenheten att ta sig fram på. Jag längtar så tills helgen är över, allt är sorterat och grejerna är körda till den station de nu ska vara på. DÅ börjar semestern på allvar.

På bilden: De skor som ikväll klarat sig igenom min dundergallring. Tror ungefär hälften möter ett annat öde nu. Är detta Feng Hui- rensning, Kollegan?



Lilla Räv!


Kolla vad jag gjort.
Jag tröttnade på mina gnuggisar och tog bort dom. Men nu ser här ut som ett halvklart bygge. Och jag vet ej hur man gör och har ju inte tid att pula med det här nu. Nu saknar jag min Lilla Räv ÄNNU mer.

Tillbaka till flyttlådorna.


Notering 23:00 :

Jag lyckades få till det någorlunda ändå. Avskalat vitt blev det hela. Känns psykiskt skönt med avskalat just nu i flyttrensings-tider. Klart slut.





Var finns du dröm-muffin?


Jag är obsessed vid en tanke. Jo förstår ni, en gång i tiden fanns världens godaste muffin på Waynes. Detta var i slutet på 90-talet och jag jobbade på FortKort. Altlsom oftast kilade jag på lunchen nerför Kungsgatan för att inmundiga denna fulländade sockerbomb.

Själva muffinsen var i klassisk muffinsmak, liksom sockerkaka. Men inuti fanns en kladdig och krispig kanelkräm och på toppen fanns ett jättetjockt lager frosting med kanel/socker-puder ovanpå. Åh den var så god. Men den försvann ändå. Och den finns inte att hitta ens i specifika Muffinbagerier. Jag har själv försökt göra en variant men jag har dåraktigt misslyckats varje gång.

Idag är jag så sugen på det här bakverket att det vattnas i munnen. Minns ni? Och framför allt, har ni ett bra recept alternativt nåt sjysst fik som fortfarande kränger mästerverket?


Innan jobbet


Idag tog jag tillvara på det fina vädret innan jobbet och tog en promenad från Kungsholmen till de (oftast denna tid) folktomma bryggorna längs Årstaviken. Läste Expressen och somnade i solen medan jag hörde vattnet klucka mot bryggan och måsarna skratta. Så skönt! Men jag kan inte bärja mig till att få ha semester nu. Känns overkligt och helfel att jobba.



Sören




Igår fick vi träffa Sören. Emma, marcus och Sagas lilla taxvalp. Han är liten och väger ungefär som en falukorv. Extra liten är han för att han delade navelsträng med en brorsa och blev hälften så stor som de andra syskonen. Han var så gullig att man nästan började böla. Jättetassar har han. Och sen har han tunt hår på hjässan som en chimpansunge. Lylliga familjen, alltså.







Sedan grillade vi på familjens gård. En av Söders allra vackraste (vad än Jesper säger) Fin kväll! Nu längtar vi alla bara efter semester.


Köp mina skor


Sajten där jag tänkte sälja mina fina små dosor på visade sig vara ganska så obesökt så nu lägger jag ut dom här på bloggen ett tag innan jag säljer dom någon annanstans. Många är favoriter men nu när jag ska flytta och då förvaringsmöjligheterna är begränsade har jag beslutat mig för att göra mig av med endel av dom. Skulle intresse finnas så lämna kommentar. Jag har vanligtvis 37 så om det är 36 så e det en stor 36a, och e det en 38a är det en liten sådan.

Klicka på bilden så blir den stor.


1. Friis & co "Melec" Stlk 36 (stor, passar på nätt 37:a), 10 cm klack. Skinn utanpå, mestadels skinn inuti (insida av remmar och yttersta innersulan). Ej använd. Ord pris 600:- Säljs för 200:-






2. Bronx Pumps Stlk 37. Marsipangrön. Skinn utanpå, syntet inuti. 10 cm klack. Använd 2 ggr. Ord pris: 600:- Säljs för 200:-






3. Bronx Sandalett i svart lack Stlk 37. Lackat skinn utanpå, syntet inuti. Platå 1,5 cm och klack 11 cm. Normalstor. Använda men i gott skick. Ord pris: 800:- Säljs för 200:-






4.Friis & Co Grön metallic Stlk 37. 10 cm klack. Syntet. Använda 2 ggr.  Klackarna har lite märken men annars i gott skick. Ord pris 500:- Säljs för 100:-






5. Friis & Co Pumps i satängliknande tyg. Puderrosa/beige. Storlek 37, Klack 8,5 cm. Skinn invändigt.
Fint skick. Ord pris: 600:- Säljs för 150:-





6. Fornarina Kilklack i trä, Färgglada skinnremmar. Stlk 37. Klack 10 cm, Platå 2 cm. Använda. Ord pris 1200:- Säljs för 200:-





7. Wildflower Rosa textil/syntet sandalett Stlk 37 Använd 1 gång. Klack 9 cm. Ord pris 400:- Säljs för 100:-






8. Minnetonkas i Färg "Tan" (ljusbrun) Mocca inuti och utanpå. Mjuk skön sula i gummimaterial. Stlk 37. Använda men hela. Ord Pris: 1500:- Säljs för 300:-





9. Shoe Biz Gladiatorsandal i skinn Svart ormmönster med glans i mönstret. 3 silverspännen. Stlk 36 (stor) Ord Pris 500:- Säljs för 150:-





10. Friis & Co Ljusblå med stor blomma. Syntet, klack 9 cm, Använd 1 gång. Ord Pris 500:- Säljs för 100:-






11. Donna Girl Platåsandalett. 12 cm klack, Platå 1 cm. Ljuslila moccaliknande tyg med smal bronsfärgad kant. Använd 1 gång, mycket bra skick. Ord Pris 400:- Säljs för 100:-





12. Bronx Sandalett i ljusbrun. Skinn utanpå, syntet inuti. Träfärgad klack med guldavslut. Tå-rem. Klack 9 cm. Stlk 36 (stor) Använd 1 gång. Ord Pris: 600:- Säljs för 150:-






13. Vintage Sandalett i Naturfärgat Beige läder. Träskoliknande sula i syntet. Använd ett par ggr. Rem runt vrist. Stlk 37. 1,5 cm platå, 9 cm klack. Pris 150:-







14. Top Shop Skinnsandalett i beige med vita sömmar. Stlk 37. Skinn utanpå, syntet inuti. Träfärgad klack 9,5 cm, Använd ca 5 ggr. Ord Pris 700:- Säljs för 200:-






15. Miss Sixty Limited edition Stlk 37, Helt i skinn, även sula. Remmar i Mocca. Discoklack i guld! Ord Pris: 2200:- Säljs för 500:-



Skynda att fynda! :)







Löjligt nöjd med mitt hyrda förråd på Shurgard


Jag är så nördig ibland. Idag är jag en supernörd. Går runt och kuttrar och spinner nöjt. Mår finemang och är tillfreds. Varför? Jo för att jag skaffat mig ett förråd hos Shurgard där mina grejer ska få flytta in i två månader tills vi ska flytta till vårt nya hem.

Det blev liksom så himla bra allting. Min flyttdag var något alla inblandade bävade lite inför. Planen var först att jag, A samt MellanBarbro skulle flytta mina grejer dels till Mamma och Pappas förråd i Haninge och dels till A:s förråd på 6 trappor utan hiss. En mardröm jag liksom valt att blunda lite inför. Dels var det ju ett otroligt tufft jobb för oss tre, dels visste jag ej om allt skulle rymmas.

Men nu är det förråd som har en massa fördelar:

1. Ligger 10 minuter från min lägenhet - kommer gå snabbt på flytten

2. Kostar 1 krona att hyra första månaden.

3. Är stort och rymligt, ingen risk att inte allt får plats.

4. Ligger lättillgängligt hos Shurgard utan hissar och labyrinter vilket också bidrar till snabb flytt.

Ok, slutnotan blir ju inte på en krona, men ändå - så värt det! Nu har jag försäkrat mina grejer, fått nyckel och kod. Ett stort tomt förråd står och väntar på att svälja alla mina grejer. Välordnat och bra.

Och så slog jag till på flyttgubbar också. Hade tänkt mig att sådana här bekvämligheter ska kosta skjortan men det gör ju inte det! Och så mycket lättare det blir! Nu när det ändå ska flyttas två gånger på kort tid. Underbart smidigt!




Helgen














Vi åkte till Dalarna i helgen. Jag kollade SMHI:s alla uppdateringar under dagen och konstaterade att det inte skulle bli det allra bästa badvädret. Men det blev värre än vi kunnat ana. Det regnade så mycket att vår lilla lugna sjö såg ut som ett stormande hav. Plötligt fladdrade lampljusen till och så blev det mörkt. Sedan började det tok-hagla. Gräsmattan blev fylld av runda iskristaller.

Grillningen fick ske på farstubron. Sista dagen blev det lite bättre och jag och A gjorde en utflykt till Sundborn där vi hade sällskap av ett gäng pensionärer och barnfamiljer. Men det var trevligt. Och innan vi satte oss på tåget hem igen hann vi äta mammas goda kyckling och äta jordgubbar ute i solen. Så Dalarna var himla trevligt ändå. Mysigt att träffa familjen, känns som att det var skamligt länge sedan.

Mors!

Vi + Heleneborgsgatan = SANT!


Tjabba tjena hallå

I fredags blev det äntligen av. Har varit otroligt många vändor och en riktigt segdragen historia det här med vi och vår kärlekshistoria med ett fint litet hem på Heleneborgsgatan. Det var så mycket velande fram och tillbaka men i fredags bestämde vi oss snabbt för att det var vi och skrev kontrakt på det. Jihooo!

Inflyttning sker inte förrän sista september och redan sista juli ska tjejen som köpte min ha tillträde till den så jag flyttar in till A så länge. Och mitt bohag flyttar till ett förråd i Sköndal. Så nu gäller det att tänka ut vad jag kommer behöva ha tillgång till under dessa månader. Lite klurigt e det minsann.

Och idag har jag sagt upp abbonemang. Det finns nåt tillfredställande i det. Rensa bort och ordna fint. Härligt! Jag kan inte hajja hur lång tid det e kvar tills vi får flytta in. Smaka på slutet av september. Ska man längta till hösten nu alltså? Vi kommer inte börja bo där förrän i Oktober. OKTOBER! Shit vad länge kvar.

I början på Augusti säljs A:s lägenhet. Sjukt spännande. Sjukt nervigt.

Bara att hålla tummarna igen.


Piff puff paff


så har dom ändrat sig igen. Precis som väninnorna påpekat i förra inlägget.

Men nu har de ändrat inlflyttningsdatumet till en och en halv månad senare. Vi var och tittade en gång till i morse, det var ju trots allt över en månad sedan vi såg den sist. Den var väldigt fin. Vi måste bestämma oss idag. Vi har prutat och väntar på svar. Omtumlande det här lägenhetsdejtandet. Så mycket fram och tillbaka att man till slut vet varken ut eller in.

Men som en dam på tunnelbanan sa när hon hörde hur vi satt och diskutera:
Kommer ni trivas där? Det viktigaste är att ni kommer att trivas. Förlåt att jag lägger mig i men jag ville bara säga det.

Och så är det ju. Och trivas har jag svårt att se att vi inte skulle göra...






Poff!


En dröm som gick i kras. Så här.

En mycket regnig söndag någon gång innan midsommar hade vi en liten söndagsrutt på 4 visningar. Jag hade noggrant skrivit upp ett schema med tider, adresser, ytor, och summor som vi betade av en efter en. Turen kom till en adress på Heleneborgsgatan. På väg dit konstaterade jag att jag glömt bort vilken det var vi nu skulle besöka. Bilderna hade väl inte imponerat helt övertygande på mig men jag hade ändå förstått att här kunde finnas något.

Och mycket riktigt. Det här var en riktig pärla tyckte både jag och A. Den låg visserligen på nedre botten men med fönster ut mot två lugna och grönskande innergårdar. Fönstrena var djupa och fulla med spröjsar. Och på visningen var vi i stort sett ensamma. Verkligheten överträffade dikten.

Ensamma om att lägga bud var vi också vilket höjde hoppet och satte igång inspirationskontoret i huvudet på oss. Här skulle dras fram gamla trägolv. Vi skulle ha en fin matsalsdel för alla middagar vi skulle bjuda er på. Vi skulle ha en arbetsavdelning för våra datorer musikmaskiner och symaskiner. Vi skulle trycka in en diskmaskin i det lilla trevliga köket och badrummet skulle bli ett hamam med marrakeshgolv. Ååh vad fint det skulle bli och oj så vi skulle trivas.

Självklart ville inte säljarna sälja för utgångspriset, det förstod ju vi med. Så nu följde ett par veckor av bud hit och dit. Vi drog neråt och mäklaren uppåt. Förstås. Tillslut så kom vi fram till en summa som alla var ok med. Det hände nu när vi var på Cypern så ett par dagar efter att vi kom hem bestämdes att vi skulle skriva kontrakt. Och vi kände att vi gjort ett riktigt kap!

På måndagmorgonen när vi kommit hem träffade vi banken som kollade om allt såg bra i stadgar och årsredovisning. Allt var klatt men inte betatt så att säga. Men efter ett par timmar ringer A mig och berättar att säljarna dragit sig ur. Poff så var den drömmen över. Och då har vi ändå hållt på och tragglat fram och tillbaka i en månad. Men två dagar innan kontraktskrivning tyckte säljarna att det passade bra att ändra sig. Total besvikelse!

Än en gång slår det mig att jakten på lägenhet har många likheter med att dejta. Man träffas och kollar in litegrann. Känner sig för och funderar på om man skulle kunna trivas. Man kanske bestämmer sig för att ge det en chans och börjar mer och mer känna att det känns sjysst. Och sedan poff. Den andra stängde av och kastade in handduken. Eller träffade en annan. Eller kom med en lam ursäkt. Total besvikelse!

Ni kommer träffa en annan som är mycket bättre, tröstar vännerna men trösten känns klen när man var så redo.

Men visst har de rätt, förr eller senare dyker den rätta upp. Jag och A har faktiskt redan börjat dejta en ny. Hon är född 1913 och har nyslipade trägolv och ett stort kök. Hennes ex var rökare, men det borde gå att jobba bort. Hon är riktigt trivsam och fin, verkligen. Men frågan är om hon inte har lite väl mycket väsen omkring sig? Kanske kan vi leva med den egenskapen om vi rizzlar upp henne lite. Kanske en dejt till så får vi se.






Tillbaks till stan


Mors galosch

Jag har varit på semester. Gudars så härligt. Det har varit en så skön vecka. Lite kortfattat var det här lite av vad veckan på Cypern innehöll:



Vackra blommande träd. Jasminträdet som A:s föräldrar hade till ingånget av sitt hus blev min favorit. Så skirt och fint och med ljuvligt doftande jasminblommor.



Citronträden var också imponerande. Det är från dessa A:s mamma gör Lemon Curd som inmundigades tillsammans med halloumi på rostat bröd vid frukosten. Pure heaven!



Farfar var pigg på att lira kort. Jag blev också hooked på spelet vi spelade. Så hänger ni med mig i sommar så vet ni vad vi gör.



Det är ingen lek att lira kort med Farfar om ni trodde det.



Mycket god mat åt vi. Här är vi på en restarang med trubadursångare och spontandans. Och en massa massa meze. Matkoma!



Vi hängde på stranden en hel del. Och stränderna vi besökte var i stort sätt folktomma. Jag som är van vid playor somliknar stekpannor med en massa trängandes bacon i var positivt överraskad. Men vattnet var lite kallare än väntat. Tur att man inte e kruka...










Här är utsikten från vår balkong i Pissouri. Och jag skulle mer än gärna vakna en vecka till med den.


RSS 2.0