Mera bak...




Så här på kvällskvisten åkte förklädet från Lillräven på och jag satte igång att baka en cheesecake, inspirerad av Tompa och Ana som bjöd på en supergod sådan när vi var där på middag i helgen. I morrn fyller OriginalBarbro (läs Mamma) år och då ska hon och pappa komma över till oss på middag. Och fyller man år ska man ju förstås ha en fin kaka också tycker jag.

Det bådar gott måste jag säga, efter att ha nallat lie av ostsmeten, så jag vågar faktiskt redan nu dela med mig av receptet.

Enjoy!



Citroncheesecake med passionsfrukt

För 10 personer.

En efterrätt som är som en dröm. Dessutom hyfsat kalorisnål.

Ingredienser

150 g digestivekex (ca 10 st)
50 g smör eller margarin
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och saft av 1 citron
1 gelatinblad till glasyren
2 msk socker till glasyren
4 msk vatten till glasyren
2 passionsfrukter till glasyren


Gör så här

Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter).Ställ i kylen.

Lägg gelatinet till fyllningen (4 blad)i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan så jämnt som det går (så glasyren kan ligga jämt på sedan utan att rinna iväg åt något håll) Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv.




Kommentarer
Postat av: Julie

Ser urproffsig ut i förklädet :D Passar perfa för att baka med er snygga Kitchen Aid och allt, vilken tjej!

2010-04-08 @ 01:08:27
URL: http://littlefoxdiary.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0