Borrning - en lynnig lek med ödet


Jag och A har ett litet projekt på gång i den nya uggle-hallen. Vi ska sätta upp bokhyllor/skohylla uppe i taket i den. Det innebär att 4 hyllor ska upp och dom ska sitta på varsin av väggarna och möta varandra i vardera hörn. Vi har dragit oss lite för att börja med det här för vi vet av erfarenhet att våra väggar är av den lynniga typen.

Men nu är vi igång iallafall och det går precis som förväntat. Varje vägg bär på ny överraskning. Eller rättare sagt varje borrhål bär på ny överraskning. Första konsollen kom upp utan problem. Vi började känna att vi blivit bli snitsiga på det här. Men så kom konsoll två. Ungefär 15 mm in i väggen blev det stenhård metall. Och innan metallen något jättesmuligt där hålet bara blir större ju mer man försöker komma igenom metallen. Det hela löstes med avhuggna pluggar.

Så vägg två. Den som vätter in mot badrummet. Den är i gips vet vi, men knackade lite på den iallafall för att försäkra oss. Jajamen, första borrhålet gick som en dans och fick gipsplugg. Andra hålet så. Detta hål endast en cm ifrån hål 1. Men se där! Metall efter 15 mm! Alltså skämtar dom med oss eller? Och som grädde på moset är ju alla väggar snea i gamla hus.

Nu är alla hyllor, med lite nödlösningar, fantasi, avhuggna pluggar, extra borrhål samt en borrning rakt in i sovrummet -  uppe. I helgen kommer nog vår nya tvmöbel. Då kommer en riktig utmaning - att fästa tv-n på väggen. Får se om vi törs...


Kommentarer
Postat av: Sylla

en bild på detta tack! :-) jag är övertygad om att det blev fint till slut! men usch, känner igen det där när det plötsligt bara kommer ut svart pulver. fy.

2010-11-16 @ 19:54:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0