Ritar kök...


Har fastnat i Ikeas köksplanerare och jobbar fram lite olika förslag på kökslösningar. Nu lutar vi åt att låta kyl/frys hamna på väggen mitt emot för att få mer arbetsyta, få plats med diskmaskin och ett gäng lådor. Ikeas program går bara att använda i A:s dator och i den har vi just nu inget nät så bilderna är av rikigt illa kvalitet (jag har fotat skärmen...) Anyway:







Just på detta förslag blev det en "integrerad" kyl/frys. Frågan är om den kommer kännas för klumpedunsig eller om det funkar så här? Ett lite mindre bord bredvid och så lite rediga vägghyllor som får börja i kant med kylen och kanske få det hela att hänga samman på ett bättre sätt. Vad tror ni om det?

Kommentarer
Postat av: Ana

Jag tror integrerad kyl/frys kan funka när den står fritt sådär, att den liksom smälter in, särskilt om ni sätter hyllor så som ni beskriver. Smeg i all ära, fin som en karamell, men med den integrerade så kan ni ju även få förvaring över kylen. Och förvaring kan man ju aldrig få för mycket av i ett litet kök.

2010-03-18 @ 11:46:09
URL: http://aiemana.wordpress.com
Postat av: LillBarbro

Tack för kommentar, bra att höra vad ni har att säga som just renoverat kök. Du ska veta att jag pusslat och grejat för att få plats med ett smegskåp, men vi har några rör utanpå väggen på fönsterväggen som ställer till det eftersom de bulliga dörrarna på smeg kräver lite extra spejs när de öppnas. Smeg känns nästan som det enda kylskåpet som ej skulle kännas som en jättekloss ensamt i lilla köket. Ett annat alternativ är en fristående kyl/frys men med en sidovägg ut mot rummet och med hyllor över och bredvis som på skiss ovan. Men på skissen här får vi ju som sagt ett extraskåp och där kan vi gömma minibaren. :)

2010-03-18 @ 12:36:05
Postat av: Julie

Kan ni inte vända kylen ut mot dörren då? Då kanske det går att få in ett litet bord bredvid den, plus vid fönstret? Fast kanske blir lite knasigt att öppna åt det hållet...

2010-03-18 @ 16:52:38
URL: http://littlefoxdiary.tumblr.com
Postat av: LillBarbro

Har tänkt på det med.. men det känns som att det blir för trångt. Det hamnar för nära spisen känns det som. Och det får ej plats att ha bordet på andra väggen med dörren åt det hållet. Men rent utseendemässigt hade det nog blivit finast med dörren så.

2010-03-18 @ 17:36:31
Postat av: Sylla

man kan ju sitta vid bänken/hyllan som kommer sitta ihop m kylskåpet, tror den här planeringen blir bra!

vi har ju pratat om plåt vs trä...så jag skulle nog utöka diskbänken en aning, antingen så den livar med diskmaskinen men troligen fram till hörnet, fast det yttre liksom, så det livar med de tre överskåpen. trät ända in mot badrumsväggen.

2010-03-19 @ 09:03:24
Postat av: LillBarbro

Ja jag har funderat en hel del på det där med diskbänk. Fint med trä men kanske lite opraktiskt. Vore kanske också snyggt att ha en sån helt i zink sompå bilden i inlägget efter detta. Men var fixar man sådana måttanpassade, och vad kan det kosta? Får kanske kolla det i helgen.

2010-03-19 @ 12:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0