Ingen liten skitsak inte


Jag måste säga att jag diggar våra hantverkare. De håller stilen, städar efter sig och verkar hålla tidsplanen till punkt och pricka. Visserligen visade det sig att det var några stökbusar med stökig bakgrund som anlitades för att bygga upp köket men även dom har varit till belåtenhet.

Men så var det det här med fog. Vad är det för märkvärdigt med det kan man undra. Men se det e väldigt märkvärdigt. När vi gjorde klart att vi ville ha nästintill svart fog i köket började killarna ojja sig. Tydligen lite knöligt och smutsigt att jobba med.

Så nu när fog-jobbet nalkas ringde byggmästaren upp mig för att höra om vi verkligen ville ha svart fog. Argumenten han hade mot var att i ett gammalt hus som vårt kan väggarna vara ojämna och eftersom dom lägger kaklet på "befintlig vägg" kan ojämnheter synas extra mycket. "Och så måste vi ju slänga alla våra verktyg efter att ha använt dem till svart kakel...."

Vid närmare undersökning är verktygen i fråga en svamp och en utsmetar-grej som inte kan kosta mer än en hundring. Så man hajjar ju att det gruvsamma i det hela torde vara omständiga arbetsförhållanden. Efter att de förstått hur pass viktigt det faktiskt var för oss med rätt kulör på fogen skickade dom iväg oss för att själva spana ut rätt ton. Och det visade sig ju finnas mycket mer att välja på än vad byggkillarna låtit påskina. Så nu får de i helgen jobba med riktigt mörk fog i kök och puderfärgad i bad. Kommer bli toppenfint!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0